profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Supersprintā šogad ātrumposms pa Liepājas bruģi

Artūrs Virbulis 03.04.2012 - 17:00 Supersprintā šogad ātrumposms pa Liepājas bruģi
Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Rallija supersprinta organizatori publicējuši 2012. gada nolikumu, kurā redzami vairāki interesanti jaunumi. Galvenās izmaiņas saistās ar trasēm, jo šogad braucējiem tiks piedāvātas divas jaunas trases, atsakoties no posmiem sporta kompleksā „333" un „Biķernieku" kompleksajā sporta bāzē.

Sezona tiks tradicionāli iesākta sporta kompleksā „Teperis", Smiltenē, kur 19. maijā norisināsies pirmais rallija supersprinta posms. Otrais un trešais notiks ierastajās „Mūsas" un „Rullīšu" trasēs, tomēr organizators Juris Mūrnieks atzina, ka konfigurācijas noteikti atšķirsies no pagājušā gada. Tāpat iespējams, ka „Tepera" trasē salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem tiks izmainīts braukšanas virziens.

Lielākais jaunums ir ceturtais posms, kas risināsies Liepājā, Kurzemes ātruma festivāla, t.i. Kurzemes rallija ietvaros. „Būs pilsētā trase, nekas tāds līdz šim supersprintā nav bijis. Segums būs bruģis ar netīru asfaltu. Tā kā supersprints notiks svētdienā, tad tie rallisti, kam vēl nebūs gana, varēs uzbraukt supersprintu," smejot atzīst organizators Juris Mūrnieks.

Pēdējais „Rudens" posms risināsies 20. oktobrī, tomēr tā norises vieta vēl nav nolemta. Ja nebūtu nojaukta „Biķernieku" rallijkrosa trase, tad noslēdzošais posms visdrīzāk būtu norisinājies tur, tomēr tagad organizatoriem jāmeklē jauna norises vieta. Idejas esot visdažādākās, un daudz ko izteiks arī rudenī valdošie laika apstākļi. Varam pačukstēt, ka viens no variantiem ir sacīkstes rīkot kādā karjerā.


Modris Žentiņš. Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Vēl viens jaunums saistās ar punktu skaitīšanas sistēmu, kas drīzumā tiks publicēta kā rallija supersprinta nolikuma pielikums. Izmaiņas nebūs būtiskas, un ar tām tuvākajā laikā tiks iepazīstināti visi šī sporta veida interesenti. Jāatzīmē, ka pēc pagājušās sezonas supersprinta uzvarētāji sūdzējās par trašu vienveidību, tādēļ pozitīvi ir tas, ka organizatori šos pārmetumus ņēmuši vērā un braucējiem šogad piedāvās jaunas trases.

Pagājušā gada FWD 1600 klases uzvarētājs Modris Žentiņš par jaunumiem izsakās pozitīvi. „Baigi forši, visus posmus varēja Liepājā likt, man tuvāk" smejot atzīst Modris Žentiņš, piebilstot, ka „varu braukt pa pilsētu, varu braukt pa trasi. Jo trakāk, jo labāk". Viņš sacensībās piedalīsies ar to pašu „Honda CRX" kā pagājušajā gadā.

Supersprinta 2012. gada kalendārs:
19.05, „Pavasaris", Smiltene
16.06, „Līgo Supersprints", Bauska
07.07, „Vasara", Jelgava
26.08, „Ātruma festivāls Rallijs Kurzeme", Liepāja
20.10, „Rudens", vieta tiks precizēta
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png