profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Smiltenes supersprintā 'Rudens 2016' Nebars parūpējas par asām emocijām

Go4speed 12.09.2016 - 12:57 Smiltenes supersprintā 'Rudens 2016' Nebars parūpējas par asām emocijām
Kārļa Nebara auto. Foto: Dace Janova

Aizvadītās nedēļas nogalē Smiltenes Tepera trasē norisinājās Latvijas čempionāta un FREKO kausa izcīņas rallija supersprintā 4.posms. Karstā, saulainā diena un putekļu mākoņi trasē nepavisam neliecināja, ka ir jau gandrīz septembra vidus.

Kā ziņo LAF SAK preses sekretāre Dace Janova, tad sacensībās piedalījās pāri 50 dalībniekiem, kuriem, kā ierasts, supersprinta sacensību formātā bija jāsacenšas trīs ātrumposmos. Organizatori braucējiem bija sagādājuši pārsteigumu, pieņemot lēmumu trasi pagarināt un ļaut dalībniekam ātrumposmu asfalta daļu braukt divas reizes.

FWD 1600 klasē ātrākais bija Jānis Aleksejevs, aiz sevis atstājot Vari Žentiņu un Modri Žentiņu. Identisks vietu sadalījums šoreiz FREKO rallijsprintā „Rudens 2016” arī 2WD ieskaitē. 2WD open vērtējumā uzvara Modrim Žentiņam, savukārt otrajā un trešajā vietā attiecīgi Madars Dīriņš un Edgars Poriņš.

Raivis Galviņš uzvarēja RWD klases ieskaitē, aiz viņa finišēja Jānis Apsītis un trešais ātrākais bija Mārtiņš Muižnieks. VAZ Historic open klasē ātrākais no „žiguļu” pilotiem bija Kalvis Tēts, otrajā vietā Ritvars Zeltiņš un trešais – Jānis Balodis. 4WD klasē uzvaru izcīnīja Lauris Ozerovs. Otro vietu ieguva Niks Kanders, savukārt Valts Zvaigzne kāpa uz trešā pjedestāla pakāpiena.

Par asām emocijām šoreiz Smiltenes trasē parūpējās Kārlis Nebars, kurš otrā brauciena finišā iebrauca ar degošu automašīnu. Pateicoties trases tiesnešu operatīvai rīcībai un līdzjutēju palīdzībai, Subaru izdevās ātri nodzēst un Nebars spēja ne tikvien kā startēt nākamajā braucienā, bet arī izcīnīt pirmo vietu 4WD plus klasē. Otraja vietā te ierindojās Sandis Eislers, trešais – Edgars Tralla.

Ātrākais juniors rallija supersprintā „Rudens 2016” – Madars Dīriņš, otrajā vietā Roberts Poriņš un trešais Māris Millers.

Īpašu balvu saņēma visvecākais sacensību dalībnieks – Mati Kuhi no Igaunijas. Sirmais kungs, kurš jau pārkāpis 70 gadu slieksni, atzina, ka vairākas reizes iepriekš ir bijis Tepera trasē kā skatītājs autokrosa sacensībās. Trase viņam esot tā iepatikusies, ka vēlējies šeit atgriezties arī kā dalībnieks. Jāpiemin, ka par spīti savam visnotaļ cienījamajam vecumam, Mati ar savu Mitsubishi Colt ir startējis arī vairākos Igaunijā notiekošajos amatieru rallijos.

Nākamās rallija supersprinta sacensības norisināsies rallija „Latvija” ietvaros oktobrī.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png