profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

2011. gada supersprinta spilgtākie mirkļi un atskaņas. I daļa

Artūrs Virbulis 13.12.2011 - 17:45 2011. gada supersprinta spilgtākie mirkļi un atskaņas. I daļa
Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Turpinām mūsu iesākto Latvijas 2011. gada sezonas autosporta spilgtāko mirkļu atskatu ar rallija supersprintu, kas šogad risinājās piecās dažādās trasēs. Interesants šis gads bija gan ar to, ka uzplaiksnīja jauni uzvarētāji, gan arī ar lielo „O!Kartes autosporta akadēmijas" dalībnieku skaitu.

Šodien pirmā daļa ar pirmajiem pieciem notikumiem.

1. Kārlis Nebars pārliecinošs līderis 4WD+ klasē

Foto: Go4speed

Šogad pārliecinoši ātrākais un atraktīvākais 4WD+ ieskaitē ar četrām uzvarām pēc kārtas bija Kārlis Nebars. Tā kā jau pirms pēdējā piektā posma bija izcīnīts tituls, Kārlis Biķerniekos startēja 4WD Open klasē, kurā, kāds pārsteigums, arī izcīnīja uzvaru. Paralēli tam Nebars veiksmīgi piedalījās „O!Kartes autosporta akadēmijā", sīvā konkurencē iegūstot otro vietu.

2. „O!Kartes autosporta akadēmijas" invāzija supersprintā

Foto: Go4speed

Invāzija, protams, pozitīvā nozīmē, jo jaunie talanti veiksmīgi papildināja pieredzējušo sportistu rindas. Visveiksmīgāk sezona izvērtās Kārlim Nebaram, bet labi sevi sezonas gaitā pierādīja praktiski visi akadēmijas dalībnieki. Jāatzīmē, ka atsevišķos posmos uz starta izgāja pat vairāk nekā 20 „O!Kartes autosporta akadēmijas" dalībnieki.

3. (Ne)veiksmīgais Kristapa Feldmaņa lēciens

Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Spilgti supersprintā ienāca „O!Kartes autosporta akadēmijas" dalībnieks Kristaps Feldmanis, kas, neraugoties uz 15 gadu vecumu, jau līdz ar pirmajiem posmiem spēja turēties līdzi 4WD+ klases līderiem. „Mūsas" trasē Bauskā Kristapam izdevās interesants lēciens, kas gan attēlā izskatās trakāks nekā īstenībā, jo nekādu būtiskus bojājumus neveiksmīgā piezemēšanās neatstāja.

4. Ātrā, bet nepastāvīgā Dzenīša un Kulberga ekipāža

Foto: Valdis Zāgeuss/Go4speed

Pirmajā posmā ar Mārtiņa Dzenīša Mitsubishi Lancer Evolution VI uz starta stājās veseli trīs piloti - pats Dzenītis, Andris Kulbers un rallijkrosa talants Reinis Nitišs. Viņi ierindojās trešajā, ceturtajā un piektajā vietā. Izlaižot posmu, Dzenītis un Kulbergs veiksmīgi nobrauca trešo posmu, bet pēdējā posmā atkal izlaižot vienu posmu startēja vien Dzenītis.

5. Slidenais „Rullīšu" pagrieziens

Foto: Artūrs Igaveņš/Go4speed

Dubļi un it īpaši viens pagrieziens problēmas sagādāja vairākiem VAZ Historic Open klases braucējiem. Attēlā redzams Sandra Feldmaņa misēklis, tomēr šajā līkumā valnī ietriecās arī Māris Spāde.

Tuvāko dienu laikā gaidāma otrā daļa ar nākamajiem pieciem attēliem.
Komentāri
nejaukais 14.12.2011 22:58
Lieliski raksti, gaidu vēl!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png