profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Matemātiska kļūda un čempiona tituls vējā

Artūrs Virbulis 24.10.2012 - 08:45 Matemātiska kļūda un čempiona tituls vējā
4WD uzvarētājs Jānis Ivanovskis. Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Aizvadītajā nedēļas nogalē Biķerniekos tika noskaidroti šī gada supersprinta kausa izcīņas uzvarētāji, starp kuriem gadījās arī pārsteigums - izcīnot uzvaru un otrajā un trešajā vietā esot komandas biedriem, titulu 4WD ieguva Jānis Ivanovskis.

„Principā sanāca neplānoti, bet titulu es pieņemu. Ar Mārča (Ivanovska) un Māra (Druvas) atbalstu cerēju iekļūt starp labākajiem trīs, tad būtu bijis priecīgs. Tomēr viss sagāzās tā, ka tiku pie titula. Ja kāds iepriekš būtu kalkulējis, tad droši vien nekas nebūtu sanācis. Saplānot šito neviens nevarēja," priecīgs par negaidīto titulu ir Jānis Ivanovskis.

„Vispār forša gonka visiem trijiem, jo parasti kāds ielien vidu, bet šoreiz nē. Es nobraucu savā līmenī, bet Māris ar Mārci nobrauca labāk nekā parasti. Pēdējā braucienā visi trīs iebraucām vienā sekundē, kas līdz šim mums nekad nebija izdevies," tā pēdējā posma labo sniegumu komentē 4WD kausa ieguvējs.


Jānis Ivanovskis. Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Kopvērtējumā ar tikpat punktiem kā Ivanovskim sezonu noslēdza pagājušā gada 4WD uzvarētājs Edgars Avens. Pirms pēdējā posma viņš atradās vadībā, tomēr pēdējā brīdī sanāca titulu izlaist no rokām. Kā izrādās, šoreiz pie vainas bija nevis nevarēšana vai neveiksmes, bet gan muļķīga kļūda matemātikā.

„Nokliboja matemātika. Mērķis bija apbraukt aiz manis esošos Dimiņu un Upīti. Biju viņiem priekšā un tādēļ šausmīgi neiespringu, jo nebiju sarēķinājis, ka arī Ivanovskis vēl var vinnēt. Stulbi sanāca," vienu no titula zaudēšanas iemesliem atklāj Edgars Avens. Otrās vietas ieguvējs gan pauž nožēlu par to, ka supersprints nogājis no sava formāta: „Pēdējos posmos ir par daudz asfalta un tas mani nesaista. Nākamgad droši vien apmeklēšu tikai interesantākos posmus."


Edgars Avens. Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Veiksmes un neveiksmes bija iesaistītas arī RWD klases kopvērtējuma cīņās, jo pēdējā posmā ar vienādu punktu skaitu devās pagājušā gada kausa ieguvējs Andris Vovers un viņa sīvākais konkurents Aigars Tīdmanis. Ar uzvarām pirmajos divos braucienos uzvaru kopvērtējumā sev nodrošināja Tīdmanis, otrajā vietā atstājot Voveru, bet trešais gan posmā, gan kopvērtējumā brālis Gundars Tīdmanis.

„Mērķtiecīgi uz to gājām. Pirmajā gadā mēs bijām bezcerīgi, otrajā gadā jau gāja līdzīgi un šogad jau vidēji bijām ātrāki. Prieks, ka ar Andri (Voveru) cīnoties esam pacēluši RWD klases līmenī, ko var redzēt pēc absolūtajiem laikiem. Pēc uzvaras bija viegla nopūta, kas beidzot tas notika. Ja atkal nebūtu sanācis...," priecīgs par savu supersprinta RWD klases titulu ir Aigars Tīdmanis.


Aigars Tīdmanis. Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

„Pēdējā posmā mums ļoti paveicās. Es otrajā braucienā pusdistanci nobraucu ar tukšu riepu, tomēr Andrim uzlika sodu un viņš atkrita. Ar mīkstu riepu ir interesanti braukt (smejas), bet stāties malā doma nebija. Sezonas sākumā domāju, ka pēc pirmā neveiksmīgā posma nekas vairs nav atgūstams, tomēr beigās pierādījās, ka vienmēr jācīnās līdz galam," pēdējo posmu un sezonu kopumā komentē Tīdmanis.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png