profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rīgas Ziemas kausa posmā starp uzvarētājiem Nirburgringā startējis BMW (VIDEO)

Go4speed 28.12.2023 - 15:00 Rīgas Ziemas kausa posmā starp uzvarētājiem Nirburgringā startējis BMW (VIDEO)
Foto: Raimonds Volonts

Biķernieku trasē aizvadīts Rīgas Ziemas kausa otrais posms, kurā uz starta stājās vairāk nekā 140 dalībnieki. Mainīgajos apstākļos uzvaras pilnpiedziņu ieskaitēs izcīnīja Artis Vicinskis (Subaru Impreza) un Adrians Apsītis (Toyota Yaris GR), aizmugurējās piedziņās šoreiz pirmais Roberts Rode (BMW 325), savukārt priekšpiedziņu klasēs triumfēja Mareks Matvejevs (Toyota Yaris).

Rīgas Ziemas kausa otrais posms tika aizvadīts ļoti mainīgos un mānīgos apstākļos, jo trasi klāja gan sniegs un ledus, gan arī slapjš asfalts. Trases konfigurācija šoreiz aptvēra trīs Biķernieku trases daļas – starts bija kartinga trasē, kam sekoja rallijkrosa daļa, savukārt noslēgumā braucēji varēja izbaudīt lielās auto trases ātrumu. Ar katru braucienu segums trasē uzlabojās, tomēr vienas ass piedziņas noslēdzošajā braucienā trase atkal sāka piesalt, parūpējoties par ļoti interesantiem apstākļiem. Jāatzīmē, ka starp dalībniekiem otro posmu pēc kārtas bija ne vien braucēji no Latvijas, bet arī viesi no Lietuvas.


Foto: Raimonds Volonts

Tāpat kā pirmajā posmā arī šoreiz diena iesākās ar pilnpiedziņu klasēm. 4WD ieskaites pirmajā braucienā ātrākais bija Arturs Daņiļevskis (Audi A4), otrajā braucienā uzvara Artim Vicinskim (Subaru Impreza), savukārt trešajā braucienā līdera pozīciju ieņēma Adrians Apsītis (Toyota Yaris GR). Ņemot vērā, ka visiem trim divu braucienu summā bija identisks punktu skaits, tad pjedestāla secību šoreiz izšķīra punktos neieskaitītais brauciens un trešajā braucienā uzrādītais rezultāts. Tādējādi pirmais 4WD klasē Vicinskis, otrais Daņiļevskis, bet trešais Apsītis. Jāatzīmē, ka šī bija pirmā reize Rīgas Ziemas kausa septiņus gadus ilgajā vēsturē, kad pirmais trijnieks finišēja ar vienādu punktu skaitu!

4WD OPEN klasē aizraujoša divcīņa par uzvaru izvērtās starp Vicinski un Apsīti – pirmais brauciens par labu autosprinta leģendai Vicinskim, savukārt otrajā un trešajā braucienā ātrāks bija jaunais talants Apsītis. Tādējādi uzvara posmā Apsītim, otrais Vicinskis, bet trešais Andris Vanags (Audi 80). Tāpat kā 4WD ieskaitē arī AUDI QUATTRO klasē visos trīs braucienos bija dažādi uzvarētāji, tomēr ar otro vietu otrajā braucienā uzvaru posmā izcīnīja Vanags. Par pārsteigumu parūpējās Valts Lapiņš (Audi 80), kurš pēc piektās vietas pirmajā posmā šoreiz pacēlās uz goda pjedestāla otro pakāpienu, savukārt trešajā vietā Arturs Daņiļevskis.

Pēcpusdienā trasē devās vienas ass piedziņas dalībnieki, kā arī KIDS, JUNIORU un DĀMU klases. Aizmugurējās piedziņās lielisku sniegumu demonstrēja “Rode Racing” komanda, kas šoreiz uz sacensībām bija ieradusies ar savu Baltijas autošosejas čempionāta “BMW 325 CUP” klases spēkratu. Jāatzīmē, ka ar šo auto komanda pirms diviem mēnešiem startēja sacensībās leģendārajā Nirburgringā. Gan RWD, gan RWD OPEN klasēs uzvara Robertam Rodem, otrais RWD OPEN un trešais RWD ieskaitē Artūrs Sarma, savukārt Artūram Virbulim trešā vieta RWD OPEN klasē.


Foto: Raimonds Volonts

Vienīgais pilots, kurš spēja iespraukties starp “Rode Racing” braucējiem, bija Mārtiņš Spīķis (BMW 3. sērija) – ar uzvaru trešajā braucienā viņš sev posmā nodrošināja otro vietu RWD ieskaitē. Pirmā posma uzvarētājs Jānis Eglīte (BMW 3. sērija) pirmajā braucienā trāpīja pa konusiem, saņemot par to desmit sekunžu sodus, savukārt nākamajos braucienos bijušais Latvijas drifta čempions cīnījās ar tehniskām likstām, sacensības beigās noslēdzot vien piektajā (RWD) un astotajā pozīcijā (RWD OPEN). Vēl vienā aizmugures piedziņas klasē – LADA CLASSIC – uzvara šoreiz Ervīnam Aprupam.

Priekšpiedziņu klasēs perfektas sacensības aizvadīja autosprinta meistars Mareks Matvejevs (Toyota Yaris), izcīnot uzvaras visos sešos braucienos un tādējādi pārliecinoši svinot pirmo vietu gan FWD, gan FWD OPEN ieskaitē. Otro un trešo pjedestāla pakāpienu abās klasēs savā starpā sadalīja Artjoms Šestakovs (Toyota Corolla) un Einārs Bērze (Honda Civic), savukārt ceturtajā un piektajā vietā FWD klasē ierindojās juniori Roberts Purmalis (Ford Fiesta) un Toms Strēle (Toyota Yaris).

Kopumā otrajā posmā uz starta izgāja 12 juniori jeb piloti, kas jaunāki par 18 gadiem. Par pirmajām pozīcijām JUNIORU ieskaitē cīnījās trīs jaunie kartinga talanti – četrkārtējais Latvijas kartinga čempions Toms Strēle (Toyota Yaris), kartinga medaļnieks un šī gada Latvijas rallijkrosa vicečempions Roberts Purmalis (Ford Fiesta) un viens no Latvijas vadošajiem “SWS” seriāla kartinga pilotiem Kristaps Tenis (Mitsubishi Colt). Pirmo braucienu pārliecinoši uzvarēja Strēle, tomēr otrajā braucienā iepriekš minētos jauniešus šķīra tikai viena sekunde, pirmo vietu ieņemot Tenim. Izšķirošajā trešajā braucienā pirmais atkal Strēle, tādējādi izcīnot arī uzvaru posmā. Otrā vieta attiecīgi Purmalim, bet trešais Tenis.

Foto: Raimonds Volonts

Dāmu ieskaitē šoreiz uz starta stājās deviņas dalībnieces ar ļoti dažādiem automobiļiem, jo bija pārstāvētas visas trīs piedziņas – gan priekšējā, gan aizmugurējā, gan arī pilnpiedziņa. Pirmajā braucienā pārliecinošu uzvaru svinēja Inguna Grišāne (Audi A4), tomēr, uzlabojoties saķerei, cīņā par uzvaru iesaistījās Darja Septemberga (Opel Astra). Otrajā un trešajā braucienā rezultāti bija ļoti blīvi, tomēr abos braucienos nedaudz ātrāka izrādījās Darja. Tādējādi Darja posmā pirmā, Inguna otrā, savukārt uz goda pjedestāla trešā pakāpiena Līga Kalniņa (Audi A4).

Rīgas Ziemas kauss janvārī ieturēs nelielu pārtraukumu, bet sacensību seriāls ar pilnu sparu atgriezīsies Biķerniekos 3. februārī, kad tiks aizvadīts sezonas trešais posms. Plašāka informācija par sacensību seriālu atrodama gan mājaslapā www.kalvemotorsports.lv/ziema/, gan arī Facebook vietnē www.facebook.com/rigasziemaskauss.

Rīgas Ziemas kausa kalendārs:
1. posms – 2. decembris
2. posms – 23. decembris

3. posms – 3. februāris
4. posms – 24. februāris


Informāciju sagatavoja:
"Rīgas ziemas kauss" organizators
Eduards Kalve

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png