profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Mikus Neško: Alūksnes rallija neveiksme mums beigusies ar norakstītu auto

Mārtiņš Jankovskis 31.01.2018 - 10:42 Mikus Neško: Alūksnes rallija neveiksme mums beigusies ar norakstītu auto
Foto: Sandis Palma

Neveiksmīgi rallijs "Alūksne" beidzās Mikus Neško/Mārtiņa Brieža ekipāžai, kas ceturtajā ātrumposmā, tobrīd ieņemot trešo vietu rallijsprinta ieskaitē, piedzīvoja iespaidīgu avāriju. Par laimi, sportisti smagas traumas neguva.

Sarunā ar portālu Go4speed Mikus Neško atklāja, ka šoreiz šajā avārijā vienkārši nav paveicies. ''Par avāriju varu teikt tā, ka mums vienkārši nepaveicās. Varbūt citreiz šādi gadījumi var būt pieci, un nekas nenotiks, bet šoreiz viss beidzās slikti. Tajā vietā, kur bija liels ātrums, auto tika nedaudz samests, un priekšējais ritenis iekšmalā trāpīja pa sasalušu valni. Būtu pieci centimetri uz otru pusi, viss būtu labi, bet šoreiz diemžēl trāpījām pa valni, pēc kā auto tika uzsviests gaisā. Sekoja karuselis un vairāki kūleņi, pēc kā atdūrāmies kokos. Cik pēc tam paskatījāmies, tad trīs metru augstumā kokam bija noberzta miza. Jāpriecājas, ka pašiem viss ir labi. Jau tās dienas vakarā sašuva roku, bet kopumā nopietnas traumas mēs neguvām,'' saka Mikus Neško.


Foto: Mārtiņš Vanags, (MVFOTO)

Atgādināsim, ka 2015.gada Kalnamuižas rallijsprintā ekipāža pēc kļūdas stenogrammā arī piedzīvoja smagu avāriju. Arī toreiz ekipāža avārijā traumas neguva, taču uz nākamo posmu bija jāgādā jauns auto. Diemžēl arī pēc šīs avārijas noskaidrojies, ka šis auto sacensībās startēt vairs nevarēs.

''Subaru Impreza drošības karkass ir beigts, tāpēc arī šis auto ir norakstīts. Žēl, jo auto bija jauns, tikai pagājušajā gadā uzbūvēts. Vislielākā škrobe ir par to, ka, ja mums ir kāda kļūda, tad tā beidzas smagi. Nevienā rallijā mums nav bijis, ka nolaužam vai pārsitam riteni. Ja ir kļūda, tad auto ir metams. Bet, ko tur darīt, tāds ir autosports,'' turpina Mikus.


Foto: Sandis Palma

Nobeigumā pilots atzina, ka tagad jāņem neliela pauzīte un jādomā, ko darīt tālāk. ''Tagad jāņem pauze un jādomā, lai arī jau tagad iekšā viss trīc un braukt gribas (smaida). Taču pagaidām uz šo brīdi finanses jaunam auto mums nav. Bet varbūt arī vajag mazu pauzīti, lai saliktu visu pa plauktiņiem. Skatīsimies, kā viss noritēs un tad domāsim. Gribu teikt lielu paldies Vides tehnikas rallija komandai, personīgi Didzim Eglītim, ģimenei un pārējiem atbalstītājiem.''

Šobrīd sportists tirgo automašīnas rezerves daļas un sporta riepas.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png