profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc vairākām negulētām naktīm Neško pabeidz būvēt jauno auto (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 03.06.2015 - 19:41 Pēc vairākām negulētām naktīm Neško pabeidz būvēt jauno auto (FOTO)
Neško jaunuzbūvētais Subaru. Foto: Speciāli Go4speed

Kalnamuižas rallijsprintā diezgan smagu avāriju piedzīvoja Mikus Neško / Mārtiņš Briedis, kuri rallijā brauc nepilnas divas sezonas. Par laimi, ekipāža minētajā avārijā necieta, taču auto šajā avārija cieta diezgan daudz. Pēc rūpīgākas pārbaudes tika nolemts, ka, lai varētu turpināt braukt rallijā, ir nepieciešams cits auto.

"Kļūda bija stenogrammā, jo līkumā, kurš mums bija ''Labais 1'', bija jābūt vismaz ''Labais 2''. Papildus tam tajā brīdī vēl līdz galam neuztvēru to līkumu un pārprasīju. Kad stūrmanis to nosauca vēlreiz, jau bija par vēlu. Pirmā doma bija, ka jārauj taisni pļavā, bet tur priekšā bija celmi, kas noveda pie kūleņošanas. Bet, neko darīt, tāds ir tas sports un ir jācīnās tālāk,'' pēc avārijas portālam Go4speed atklāja Mikus Neško.


Auto pēc avārijas. Foto: Mārtiņš Vanags, Go4speed

''No sākuma likās, ka nav tik traki, bet, apskatot rūpīgāk, secinājām, ka mašīna ir ļoti bēdīgā stāvoklī, jo bija cietis aizmugurējais drošības karkass un mašīnas aizmugure. Kad kūleņojām, trāpījām pa celmu, kā rezultātā tika salocītas piecas dugas, kas nozīmēja to, ka ar šo auto vairs nevaram braukt."

"Jāsaka, ka pēc avārijas necieta motors, ātrumkārba, reduktors un vēl pāris lietas, bet pārējais gan viss tika sasists vai sabojāts. Kaut kā ļoti neveiksmīgi. Diezgan skarbi tas viss sanāca,'' notikumus pēc avārijas atceras Neško.


''Donora'' auto. Foto: Speciāli Go4speed

Neskatoties uz to, ka Neško rallijā ir jauniņais, pilots pēc šīs neveiksmes bija noskaņots kaujinieciski un kā mērķi uzstādīja atgriezties jau nākamajā rallijā. ''Ar roku tagad rallijam neesam atmetuši. Mums jau drīzumā sola jaunu auto, kuru sakrāsosim un tad sāksim darbu. Gribās jau visu pa smuko salikt, bet primāri tomēr gribas braukt. Šobrīd ir uzņemts kaut kāds ātrumiņš, tāpēc negribētos dēļ šīs avārijas apstāties un pēc tam visu sākt no sākuma," pirms kāda laika teica Mikus, kuram plānā esot pilns rallijsprinta čempionāts.


Foto: Speciāli Go4speed

''Darba daudz, bet centīsimies visu paspēt, lai varam iziet uz starta rallijsprintā ''Gulbis''. Ko varējām paņemt no iepriekšējās mašīnas, to paņēmām. Arī donora auto bija savas detaļas, tāpēc visu likām kopā un skatījāmies, kas labāks.''

Pirms neilga laika šo rindu autors vēlreiz sazinājās ar Miku, kurš atzina, ka darba joprojām ir daudz, bet lēnām tuneļa galā ir redzama gaisma. ''Darba joprojām daudz, bet cīnāmies. Strādajam divatā, tāpēc darbs iet lēnāk. Katru vakaru līdz 3 naktī strādājam garāžā un tad uz darbu. Gribēšana ir liela, tāpēc arī strādājam pa naktīm. Nezinu, vai auto būs labāks, bet noteikti krietni vieglāks. Ja vēl nesen bija bažas, vai paspēsim, tad tagad, ja pēkšņi nekas cits neizlīdīs ārā, visu paspēsim. Azarts un gribasspēks ir liels,'' optimistiski teica Neško.


Neško jaunuzbūvētais Subaru. Foto: Speciāli Go4speed

''Protams, pirmās sacīkstes tagad būs mierīgākas, jo svarīgi atgūt to tempu, kuru jau bijām uzņēmuši. Ja tagad nesaņemtos un nebūvētu šo auto, tad noteikti tas viss ieilgtu un tad būtu jāsāk mācīties braukt no jauna.''


Neško jaunuzbūvētais Subaru. Foto: Speciāli Go4speed

Rallijsprintā ''Gulbis'' Neško/Briedim piešķirts 16.starta numurs.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png