profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ar aizraujošām un sīvām cīņām startējis Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāts

Go4speed 08.05.2022 - 15:45 Ar aizraujošām un sīvām cīņām startējis Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāts
Foto: Toms Paipals Photography

7. maijā Biķernieku kompleksajā sporta bāzē tika atklāta jaunā Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionāta sezona. Jaunā sacensību formāta ievešana ir attaisnojusies, par ko liecina sportistu motivācija cīnīties, aizraujošās cīņas un skatītāju ovācijas tribīnēs. 2022. gadā plānoti seši sacensību posmi, kā arī paredzēti starti Lietuvā un Igaunijā.

Jānis Bergs, rallijkrosa sacensību rīkotājs: ''Esam atklājuši sezonu ar skaistu un baudāmu rallijkrosa pasākumu Biķerniekos! Prieks, ka esam atraduši iespēju ieviest jauninājumus šajā sezonā, īpaši, jauno sacensību formātu, kas devis papildus motivāciju sportistiem un iespēju vērot daudz spraigākas cīņas skatītājiem. Ir tikai sezonas sākums – lielākās cīņas par tituliem vēl tikai priekšā. Sākam gatavoties nākamajiem posmiem, kurus aizvadīsim tepat Biķernieku trasē, Baronu trasē Jēkabpilī, kā arī ciemosimies kaimiņu trasēs Igaunijā “Laitse Rally Park” un Lietuvā “Vilkyčiai”.”


Foto: Toms Paipals Photography

Negaidīts, bet patīkams pārsteigums BMW RX 3000 klases goda pjedestāla sadalījums. Šajā sacensību posmā savu debiju rallijkrosā un autosportā, pilota krēslā, piedzīvoja Latvijā zināmais rallija stūrmanis Ralfs Igaveņš. Visas dienas garumā sportists uzrādīja labu sniegumu, iekļūstot fināla braucienā pēc veiksmīgām kvalifikācijām, bez nepieciešamības startēt LCQ jeb pēdējās iespējas braucienā. Finālā Ralfs par 5,4 sekundēm apsteidza Māri Druvu. Jāsaka, ka BMW fināla intriga nedaudz pajuka uzreiz pēc starta, kad sadursmē izstājas abi Valeiņi, bet mīksta riepa bija galvenajam favorītam Raivim Galviņam.


Foto: Toms Paipals Photography

Lada RX klasē triumfēja Jānis Olle, aiz sevis atstājot Andri Krastiņu un Normundu Dobumu. Jāpiebilst, ka pirmajā līkumā sagriezās viens no galvenajiem favorītiem Kristaps Martinovs, kuram finišā astotā vieta.

Super 1600 klasē atkārtotajā startā pirmajā līkumā kūleni uzmeta Juris Narubins, kā rezultātā brauciens tika apturēts. Trešajā reizē no starta vadībā aizbrauca Mārtiņš Spīķis, kuram sekoja Ritis Gurklis un džokerī ātri iebraukušais Janno Ligurs. Turpinājumā Spīķis bija spiests izstāties, kamēr vadībā izvirzījās Ligurs, kuram arī sīvā cīņā izdevās izcīnīt uzvaru, par pusotru sekundi apsteidzot Gurkli. Jāpiebilst, ka no deviņām automašīnām finišu sasniedza vien četras.


Foto: Toms Paipals Photography

Super 2000 klasē no starta vadībā aizbrauca Kristaps Kasparovičs, bet viņam cieši sekoja Ivo Gabrāns un Maija Stakena. Nedaudz vēlāk Maija ietriecās Ivo mašīnas aizmugurē, kurš palika lēnāks. Finišā uzvaru izcīnīja Kasparovičs, aiz sevis atstājot Marko Muru un Stakenu, taču vēlāk pēc sacīkstes komisāra lēmuma Maija saņēma vienas pozīcijas sodu, attiecīgi nonākot aiz Ivo. Finišā Gabrāns trešais, bet Stakena ceturtā.

Supercar klasē kvalifikācijā uzvarēja Andri Ouns, bet otrais bija Edijs Ošs. Finālā Ošam padevās labs starts, ko nevar teikt par kvalifikācijām, kur divos braucienos Edijam pagalam neizdevās starti. Finišā Ošam pārliecinoša uzvara, par septiņām sekundēm apsteidzot Ounu. Trešais - Jānis Veģeris. Debiju pie Ford Fiesta piedzīvoja Mārcis Martinovs, kuram pirmajās sacīkstēs piektā vieta.


Foto: Jānis Klāks

Xtreme klasē lielu daļu finālbrauciena Jānis Baumanis turējās aiz Reiņa Nitiša, taču pēc abu džokera apļiem Reiņa pārsvars izauga un viņš guva uzvaru. Otrais Baumanis, bet trešais Līsa Talivere. Yaris klasē pārliecinoši ātrākais bija Linards Jasons.

Visi rezultāti ŠEIT.

2022. gada sezonas posmi Latvijas-Lietuvas rallijkrosa čempionātā:
2. posms / Biķernieku trase, Rīga / 09.-10.07
3. posms / Laitse Rally Park, Igaunija / 23.07
4. posms / Vilkyčiai, Lietuva / 06.08
5. posms / Baroni, Jēkabpils / 27.08
6. posms / Biķernieku trase, Rīga / 10.09
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png