profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Latvijas RX čempionāta noslēdzošajā posmā Supercar klasē uzvar Baldiņš

Go4speed 25.09.2021 - 21:57 Latvijas RX čempionāta noslēdzošajā posmā Supercar klasē uzvar Baldiņš
Foto: Rallycross.lv

Sestdien, 25. septembrī, sporta kompleksā “333” tika aizvadīts Latvijas rallijkrosa čempionāta noslēdzošais posms.

Supercar klasē, neskatoties uz pēdējo dienu stresainajiem notikumiem, kvalifikācijā ātrākais bija Ronalds Baldiņš. Otrais Mārtiņš Svilis, bet trešais – Edvards Egle. Ceturto vietu ieņēma Edijs Ošs, kurš atzina, ka trešajā kvalifikācijā aizšāva garām ar automašīnas regulējumiem, kā arī sportists saņēma 30 sekunžu sodu par falšstartu. Finālā ātrākais bija Baldiņš, kuram sešas sekundes zaudēja Svilis. Trešais – Egle. ''1. vieta Supercar klasē šī gada pēdējās sacensībās. Pirmais un pats, pats lielākais paldies Mūrim, Rolim, Andžam, Bosam, kuri pavadīja visu nakti, lai saliktu Fordu. Bez šīs komandas nav cīnītājs. Viņi nav gulējuši no tā brīža, kad mums ASV iedeva kurvīti. Liels, liels paldies,” tā Baldiņš, kurš atzīmēja, ka trase esot bijusi ļoti bedraina, kas nav ļāvis pabraukt ātrāk.


Foto: Rallycross.lv

BMW RX3000 kvalifikācijā ātrākais bija Kārlis Nebars, kurš no trim kvalifikācijām ātrākais bija divās. Arī pirmajā pusfinālā pārliecinoši ātrākais bija Nebars, kuram septiņas sekundes zaudēja Raivis Galviņš, bet 10,7 sekundes atpalika Dainis Valeinis. Tikmēr otrajā pusfinālā pārliecinoši ātrākais bija Mārtiņš Prūsis, kuram sekoja Māris Mors un Andris Krieviņš. Finālā Nebars turpināja visiem braukt pa priekšu, finišā par divām sekundēm apsteidzot Galviņu, kamēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Prūsis.


Foto: Autocross.lv

Lada RX kvalifikācijā no 18 dalībniekiem ātrākais bija Mārcis Martinovs, kuram sekoja Kristaps Kapačs un Mārtiņš Muraška. Pirmajā pusfinālā ātrākais bija Emīls Krūmiņš, kurš kvalifikācijā ieņēma septīto vietu. Otrais palika Mārcis Martinovs, bet trešais – Ivars Joelis. Otrajā pusfinālā pirmais trijnieks sekojošs – Kapačs, Miķelis Stengrevics un Roberts Līva. Finālā sīvā cīņā pirmais Krūmiņš, aiz sevis atstājot Martinovu un Kapaču. Jāatzīmē, ka pieci ātrākie braucēji finišēja 4,2 sekunžu robežās.

Foto: Autocross.lv

Super 1600 klasē uzvarēja Jānis Lideris, kuram sekoja Rutis Gurklis un Arnis Odiņš. Super 2000 klasē nepārspēts palika Ivo Gabrāns, kuram 0,9 sekundes zaudēja Jānis Ikers. Trešais - Lenards Patriks Lepsis.

Junior Xtreme kvalifikācijā četru braucēju konkurencē ātrākais bija Markuss Ūtēns, kurš arī palika nepārspēts finālā. Otrais Marks Jeršovs, bet trešais – Raivo Jānis Beierbahs.

CK650 klasē pārliecinoši ātrākais bija Dāvis Tobiass, kuram sekoja Raits Sots un Laurs Langeprons. Junior 1000 klasē pirmais Dainis Zemnieks.

Visi rezultāti ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png