profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Baldiņam otrā vieta 'RallyX Nordic' 3.posmā, Nitišs ceturtais

Go4speed 13.05.2021 - 18:43 Baldiņam otrā vieta 'RallyX Nordic' 3.posmā, Nitišs ceturtais
Ronalds Baldiņš

Zviedrijā, Holjes trasē, aizvadīts ''RallyX Nordic'' trešais posms. Atgādināsim, ka pēc pirmajiem diviem posmiem, kas notika Dānijā, jaudīgākajā Supercar klasē līderis ar 56 punktiem bija Johans Kristofersons. Tikmēr kroskartu ieskaitē Reinim Nitišam bija devītā vieta, bet Baldiņam – 13.vieta.

Abi latviešu sportisti izgāja uz starta arī Zviedrijā. Pēc divām kvalifikācijas kārtām 23 braucēju konkurencē līderis bija Izaks Reiersens, kamēr Nitišs bija astotais, bet Baldiņš – desmitais. Taču trešajā kvalifikācijā mūsējie demonstrēja lielisku ātrumu. Baldiņš, kurš startēja no ārmalas, savā braucienā izcīnīja uzvaru, bet Reinis tajā pašā braucienā palika otrais. Kā vēlāk noskaidrojās, tad Ronalda rezultāts bija labākais trešajā kvalifikācijā, kas viņam deva pirmo vietu, bet Reinim kopvērtējumā piektā vieta.


Baldiņš un Nitišs

Pēc trim kvalifikācijas kārtām līderis bija Reiersens, bet augsto ceturto vietu ieņēma Baldiņš. Reinis bija septītajā vietā. Vēlāk sekoja trīs pusfināla braucieni, kur pirmajā pusfināla braucienā tikās Baldiņš (startēja no pirmās starta rindas) un Nitišs (startēja no otrās rindas). No katra pusfināla brauciena finālā iekļuva tikai divi ātrākie braucēji un, aizvadot lielisku braucienu, uzvaru svinēja Baldiņš (pēc starta vienu brīdi bija trešais), kamēr Nitišs, kurš džokerī devās jau pirmajā aplī, izcīnīja otro vietu, Baldiņam zaudējot 0,154 sekundes. Jāpiebilst, ka Baldiņš pusfināla 3.aplī uzrādīja laiku 45,178, kas tobrīd bija kroskartu klasē dienas ātrākais laiks.

Finālā Baldiņš pēc starta bija līderis, kamēr Nitišs pēc džokera apļa trasē atgriezās beidzamajā vietā. Ronalds vairākus apļus brauca visiem pa priekšu, taču ceturtajā aplī, atgriežoties pēc džokera, nācās piekāpties Izakam Egonsonam. Finišu Baldiņš sasniedza augstajā otrajā vietā, bet Reinis finišēja ceturtais.

Fināla rezultāti:


Pēc trīs posmiem Baldiņš pakāpies uz piekto vietu, bet Nitišs ir sestais.


Foto: Reinis Nitiss RX

Finālā Baldiņš startēja no pirmās rindas, bet Reinis – no trešās.

Supercar klasē, uzvarot visās trīs kvalifikācijas kārtās, pirmais bija Johans Kristofersons, kuram sekoja Kristians Szabo un Niklas Gronholms. Tikmēr devītais bija Andreas Bakeruds, kurš startēja ar elektrisko ''Ford Fiesta ERX'' automašīnu. Labākais Bakeruda rezultāts kvalifikācijā bija astotā vieta.

Johans Kristofersons

Pirmajā pusfinālā uzvarēja Antons Marklunds, aiz sevis atstājot Niklasu Gronholmu. Tikmēr Kristofersons, braucot visiem pa priekšu, pārsita riteni un finišēja piektais. Otrajā pusfināla braucienā triumfēja Sonde Evjens, aiz sevis atstājot Szabo. Finālā uzvarēja Gronholms, aiz sevis atstājot Antonu Marklundu un Szabo.

Fināla rezultāti:



Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png