profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Folkreisā paliek par vienu spēcīgu sportistu mazāk

Mārtiņš Jankovskis 07.04.2012 - 00:36 Folkreisā paliek par vienu spēcīgu sportistu mazāk
Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

34 gadus vecais Jānis Nikels tikai 2009. gadā pievērsās autosportam. Visus trīs gadus Jānis savu meistarību slīpēja Folkreisa sacensībās, taču nu sportists nolēmis spert soli augšup un šogad startēt autokrosā. ''Kaut kur jau augstāk ir jākāpj, cik tad uz vietas stāvēsi," saka Jānis. Zināms, ka autokrosā Jāņa rīcībā būs VAZ 2108 automašīna (pirms tam folkreisā brauca ar „Golf I"), kuru sportists pagājušajā gadā nopirka no Agra Upīša.

Šobrīd, gatavojoties jaunajai sezonai, automašīna tiek nopietni uzlabota un pārbūvēta. ''Jā, šobrīd gatavoju mašīnu un mēģināsim startēt autokrosā, taču, cik spēcīgs būs šis braucamais, tas gan nav zināms," portālam Go4speed stāsta Jānis Nikels. ''Darba daudz, jo no mašīnas, ar kādu braucu folkreisā, paliks tikai virsbūve un drošības karkass."


Foto: Aigars Tīdmanis/Go4speed

Sportists atzīst, ka pirmajā gadā uz augstiem rezultātiem būs grūti cerēt, jo sākumā būs jāpierod pie jaunajiem apstākļiem. ''Pirmajā gadā uz augstām vietām neceru, jo ir jāpierod pie jaunās disciplīnas un automašīnas. Šobrīd grūti pateikt, cik jaudīgs būs šis spēkrats. Uz stendu šis žigulis vēl nav bijis, taču varu pateikt, ka tas ir vecais Anda Vantera motors, kurš ir pilnībā pārkrāmēts pa jaunam."

Jautāts, kāpēc izvēle krita uz VAZ 2108 automašīnu, Nikels turpina. ''Pirms tam visu laiku braucu ar Golf, taču tad bija iespēja nopirkt šo žiguli, kas daudz maz atbilda krosa prasībām. Iespējams, ''Golf I'' man būtu vieglāk uztaisīt, jo aizietu uz šķūni un paņemtu ko vajag, taču žigulim daudz kas ir jāpērk, taču labā ziņa ir tā, ka visu var dabūt. Treniņi? Treniņu nebūs. Tie būs tikai trasē (smejas)."


Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Trīs gadu laikā Nikels folkreisā izcīnīja trīs uzvaras. 2010. gadā sportists folkreisa vasaras kausa izcīņā palika trešais, bet ziemas kausā - ceturtajā vietā. Taču pagājušogad Nikels bija vēl ātrāks un palika nepārsēts Ziemas folkreisa kausa seriālā.

''Viņš ir labs braucējs," labus vārdus par 34 gadus veco sportistu saka Viesturs Saukāns. ''Kā viņam izdevās braukt ar pilnu atdevi, tā viņš vienmēr bija favorītu pulkā. Uzskatu, ka arī autokrosā viņš būs konkurētspējīgs, taču viņa rezultāti noteikti būs atkarīgi no tā, kā viņam izdosies sataisīt to mašīnu."


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png