profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Folkreisa 100.sacīkstēs uzvar Zālītis, krosā labākais Pelēnis

Go4speed 21.01.2018 - 15:50 Folkreisa 100.sacīkstēs uzvar Zālītis, krosā labākais Pelēnis
Foto: Autocross.lv

LAF Folkreisa Ziemas kausa otrajā posmā Vecpils autotrasē otro uzvaru pēc kārtas guva Māris Zālītis. LAF Krosa komisijas kausa ieskaitē uzvaru sasniedza Matīss Pelēnis, kuram šī bija debijas sacīkstes autokrosā. Pasākuma gaisotne dienas garumā bija pacilāta, jo šis bija folkreisā 100. posms.

Folkreisā finālā uzreiz pēc kvalifikācijas iekļuva Kalvis Buģis, Artūrs Bāriņš, Andis Dreimanis, Edvīns Vansovičs, Artis Biezais un arī pirmā posma Upesciemā uzvarētājs Māris Zālītis.

Finālā no starta vadībā nonāca Buģis, taču drīz lielisku pakaļdzīšanos uzsāka Zālītis, noķerot un apdzenot Kalvi. Ilgstoši trijniekā turējās Bāriņš, taču situācija saasinājās brauciena beigu daļā, kad Buģi un Bāriņu noķēra Artis Biezais un Sandris Vigulis. Četrotne aizvadīja sīvas cīņas, līdz kļuva skaidrs, ka trijniekā nonākuši Bāriņš un Biezais. Taču sekoja pārsteigums – no Džokera apļa pilnā ātrumā izlidoja Andis Dreimanis, apbraucot visu spēkojošos kolonnu un nonākot otrajā vietā. Dreimaņa rezultāts šķita apbrīnojams, jo no viņa mašīnas nebija palicis pāri daudz. Mašīnas aizmugurējie riteņi skatījās visos virzienos, tikai ne taisni, līdz ar to ar šādu auto Dreimaņa rezultāts ir vērā ņemams.

Finišā aiz tālu aizbraukušā Zālīša un Dreimaņa sekoja Bāriņš, Biezais, Vigulis un Buģis, kuru starpā brauciena laikā notika arī sadursme, taču tiesneši pārkāpumus nesaskatīja. Neveiksmes piedzīvoja vairāki favorīti – Ivo Gabrāns, Mārtiņš Starks un Jānis Spīķis palika bez vērā ņemamiem rezultātiem tehnikas problēmu dēļ. Junioru kausā debijas sacīkstē uzvaru sasniedza Kristaps Kļava, aiz sevis atstājot Mairi Viguli.

Kopvērtējumā pēc diviem posmiem Zālītis ar divām uzvarām un 40 punktiem ir līderis. Aiz viņa tuvākie sekotāji ir Dreimanis un Biezais, kuriem abiem pa 30 punktiem.

LAF Krosa komisijas kausā dienas gaitā ļoti mainīgi rezultāti. Četrās kvalifikācijās divas uzvaras guva Matīss Pelēnis, pa vienai Aivars Galbāliņš un Sandis Džeriņš. Visi trīs arī dominēja finālbraucienā. Sīvā cīņā uzvaru guva Matīss Pelēnis, aiz sevis atstājot Džeriņu un Galbāliņu, kuri šādā veidā atkārtoja savus Upesciemā sasniegtos pjedestāla rezultātus.

Pozīcijas aiz trijnieka guva Arnis Odiņš, kura diena nebija vienkārša tehnikas problēmu dēļ, kā arī Ģirts Kuzmanis un Viesturs Saukāns.

Kopvērtējumā pēc diviem posmiem līderis ar divām otrajām vietām posmos ir Džeriņš (34 punkti), seko Galbāliņš (30) un Saukāns (23).

Dienas beigās folkreisā tika saņemti divi mašīnas pirkšanas pieteikumi – pārsteidzoši, uz auto ar 100. starta numuru, kas šķita simboliski simtajai folkreisa sacensībai. Tomēr izrādījās, ka šis pirkšanas process bija tikai maza daļa no folkreisa ģimenes mīlīgi nelietīgā plāna īpašā veidā atzīmēt folkreisa jubileju.

Vecpils autotrase arī sarūpēja sportistiem pārsteigumus, katram dāvājot īpašu piemiņas medaļu par dalību folkreisa simtajā sacīkstē, bet dienas beigās svētki noslēdzās ar garšīgu torti un kafiju.

Nākamais LAF Folkreisa Ziemas kausa un LAF Krosa komisijas kausa posms paredzēts 3. februārī Valmierā, Brenguļu autotrasē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png