profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Folkreisa 99. sacīkstēs uzvar Zālītis, krosā labākais Jeršovs

Go4speed 14.01.2018 - 22:49 Folkreisa 99. sacīkstēs uzvar Zālītis, krosā labākais Jeršovs
Foto: autocross.lv

Aizraujošās sacīkstēs Garkalnes autotrasē Upesciemā LAF Folkreisa Ziemas kausa pirmajā posmā uzvaru izcīnīja Māris Zālītis, aiz sevis atstājot Arti Biezo un Mārtiņu Starku. Krosā pēc dramatiskas kvalifikācijas uzvarēja Ints Jeršovs, pārspējot Sandi Džeriņu un Aivaru Galbāliņu. Šīs bija 99. sacīkstes Latvijas folkreisam.

Kā ziņo autocross.lv, tad folkreisā pēc kvalifikācijas uzreiz finālā nokļuva Zālītis, Jānis Spīķis, Artis Biezais, Andis Dreimanis, Mārtiņš Starks un Edvīns Vansovičs. Viņi lielā mērā arī diktēja fināla notikumus. Zālītim pārliecinoša uzvara, kas bija viņa otrais panākums gadu garajā karjerā. Džokera apļa stratēģijas turēja intrigu līdz pat fināla pēdējiem apļiem. Veicot Džokeri viens no pēdējiem, otrajā vietā nonāca Artis Biezais, pārspējot Starku, Dreimani un Vansoviču.

Tuvu izcilam rezultātam bija Ritvars Kārkliņš, kurš pēc diviem nefinišētiem braucieniem un vienas nestartēšanas kvalifikāciju noslēdza vienā no pēdējām vietām. Pusfinālā veicis izcilu startu, 2000 Super Latvijas autokrosa čempions guva uzvaru. Finālu gan izbojāja sadursme ar vēl vienu favorītu Jāni Spīķi – abi pirmajā aplī iesprūda ātrās līknes beigu līkuma ārmalā.

Labam rezultātam, par spīti iekļūšanai finālā tikai caur pusfinālu, bija gatavs arī Vasaras kausa ieguvējs Viesturs Plētiens. Taču viņš jau pirmajā aplī tika izstumts no trases, paliekot pēdējais. Brauciena turpinājumā viņam izdevās pacelties uz astoto vietu. Jāpiebilst, ka finālā no 12 startējušajiem 11 braucēji veica visus septiņus apļus, vienīgi Raimonds Berķis bija spiests izstāties pēc piekares defekta pirmajā aplī.

Folkreisā vienīgais, līdz ar to labākais, juniors bija Mairis Vigulis, kurš kopējo cīņu noslēdza 19. vietā. Komandu cīņā uzvara Kavita V komandai, kuru pārstāvēja Zālītis, Ivo Gabrāns un Edijs Ošs.

LAF Krosa komisijas kausā cīņā devās 13 dalībnieki, kā arī Open 4500 klasi pārstāvošais lietuvietis Pauļus Šniuks, kurš dienu aizvadīja kopā ar visiem latviešu braucējiem. Kvalifikāciju perfekti aizvadīja krosa debitants Dainis Krūmiņš, uzvarot visos četros braucienos. Aiz viņa Šniuks, Ints Jeršovs, Ģirts Kuzmanis, Viesturs Saukāns, Jānis Kozlovskis un pārējie.

Finālā Jeršovs uzvarēja startā un bija vairāk nekā pārliecinošs, atšķirībā no kvalifikācijas, kurā ne viss gāja gludi, taču finālā Ints bija netverams. Pārējās pozīcijas diktēja cīņas, incidenti un Džokera stratēģija. Ar uzdevumu vislabāk galā tika Sandis Džeriņš, kurš izcīnīja otro vietu. Trešais Aivars Galbāliņš. Grobiņnieka rezultāts ir unikāls, jo Aivars dienas laikā šķita izstājies jau kopš brīvajiem treniņiem. Treniņos Galbāliņš trāpīja ātrās līknes iekšmalas valnī, nolaužot priekšējo piekari. Bez prakses kvalifikācijā trasē Aivars devās cīņā finālā, pamanoties sasniegt pjedestāla pozīciju. Par ceturto vietu sīvu cīņu aizvadīja Šniuks, Andrejs Lajevskis un Saukāns, kā rezultātā lietuvietis pēdējā aplī tika atstāts trases malas riepās, bet pārējie abi ierindojās vietās aiz pjedestāla. Sestajā vietā Juris Mesters.

Neveiksmes piedzīvoja vairāki čempioni. Jānis Kozlovskis, kurš finālā pretendēja uz pjedestālu, izstājās brauciena vidū tehnikas problēmu dēļ. Juris Spīķis finālā nestartēja, šķiet, taupot tehniku brāļa Jāņa vēlākajiem centieniem folkreisa finālā. Mārtiņš Starks, kurš krosā startēja ar Opel Corsa, bet folkreisā ar VW Golf II, krosa cīņu noslēdza pirmajā braucienā tehnikas problēmu dēļ.

Finišu praksē otrajā vietā sasniedza Ģirts Kuzmanis, kurš kopumā aizvadīja lielisku cīņu. Taču viņš cīņas gaitā sagrieza Šniuku, līdz ar to tika aizcelts uz devīto vietu – aiz lietuvieša. Kvalifikācijas līderis Krūmiņš bija ceļā uz pjedestālu, taču norauta pusass pēdējā aplī iznīcināja iespēju debitēt ar pjedestālu. Finālā no 11 startējušajiem deviņi veica visus septiņus paredzētos apļus.

Nākamais LAF Folkreisa Ziemas kausa un LAF Krosa komisijas kausa posms paredzēts jau nākamajā sestdienā Vecpils autotrasē.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png