profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Andis Neikšāns: Bauskas folkreisā ceru uz foršu un jautru braukšanu

Mārtiņš Jankovskis 10.05.2017 - 18:21 Andis Neikšāns: Bauskas folkreisā ceru uz foršu un jautru braukšanu
Andis Neikšāns. Foto: Toms Paipals Photography

Jaunā folkreisa sezona startēs pēc dažām dienām – svētdien Mūsa Raceland trasē startē LAF Folkreisa Vasaras kauss. Kā ziņo autocross.lv, tad trešdienas pēcpusdienā sacīkstei pieteikušies 56 dalībnieki, kas ir jauns viena posma dalībnieku skaita rekords. Ar Mūsas Volvo šobrīd divi pieteikumi: veidojas Latvijas krosa un rallija čempiontitulus guvušu meistaru Ralfa Sirmača un Anda Neikšāna duelis!

Līdzšinējie folkreisa dalībnieku skaita rekordi fiksēti pērn. Visvairāk pieteikumu saņemts uz 2016. gada LAF Folkreisa Vasaras kausa pēdējo posmu Brenguļos – 55. Taču toreiz klātienē ieradās mazāk dalībnieku. Līdz ar to noturējās reālais posmā startējušo rekords 51, kurš tika uzrādīts vasaras sezonas otrajā posmā Vecpilī. Šobrīd pieteikumu skaits ir 56, turklāt iespējami papildinājumi, jo vairāk tāpēc, ka pieteikšanās termiņš beidzas pusnaktī uz piektdienu.

Uz starta speciālo zvaigžņu statusā šajā cīņā gatavojas iziet Ralfs Sirmacis, par ko jau ziņojām, kā arī Andis Neikšāns – vairākkārtējais Latvijas kartinga, autokrosa, rallijkrosa un rallija medaļnieks un dažos gadījumos arī čempions.


Ar šādiem auto brauks Sirmacis un Neikšāns. Foto: Mūsa Raceland

Savā laikā, startējot krosā deviņdesmitajos gados un nedaudz arī šajā gadsimtā, Andis guva divas uzvaras Latvijas čempionāta posmos, pāris reizes nonākot tuvu čempiona titulam. Divas uzvaras un līdzīgs stāsts arī Latvijas rallijkrosa čempionātā. Andis līdz pat pirmajam Latvijas titulam rallijā tika uzskatīts par spēcīgāko Latvijas autosportistu, kurš nebija guvis valsts čempiona titulus ne kartingā, ne krosa disciplīnās. Lai arī ar brāli Māri autosporta gaitas un demonstrētais ātrums bija ļoti līdzīgs, bija jāpaiet daudziem gadiem, līdz Andis kļuva par čempionu. Mārim tikmēr titulu skaits jau tuvojās desmit.

Neikšāna un Sirmača duelim jābūt līdzīgam! Turklāt šī būs interesanta iespēja pavērot, kā Mūsa Raceland Volvo konkurēs ar pārējiem folkreisa dalībniekiem vasaras apstākļos: ziemā meistaru rokās visas četras startējušās mašīnas tika finālā.

Trešdienas pēcpusdienā portāls Go4speed sazinājās ar Andi Neikšānu, kurš pastāstīja, kāpēc nolēma sēsties pie folkreisa mašīnas stūres.

''Pagaidām nav domas atgriezties autosportā. Man piedāvāja iespēju ar ''Mūsa Raceland'' Volvo automašīnu piedalīties šajās sacensībās, kas notiks Mūsas trasē. Piekritu, jo šī ir mana bērnības trase, kurā esmu uzaudzis. Ceru pavadīt lielisku svētdienu, lai arī līdz šim folkreisā braucis neesmu. Taču būs interesanti. Volvo ir lielāks nekā citas mašīnas, tāpēc varbūt tas arī būs nedaudz gausāks, bet tas ir pilnīgi vienalga, jo izcīnītā vieta šoreiz nav primārā. Galvenais ir forši un jautri pabraukt, un kaut kur pašaut plakaniski (smaida). Tā kā laipni aicināti visi uz Mūsu,'' stāsta Andis Neikšāns, kurš piebilda, ka šobrīd, kad viņš ir beidzis savu autosporta karjeru, viņš autosportam sekojot vairāk nekā iepriekš.

''Ar autosportu joprojām esmu vēl nedaudz saistīts. Šodien (trešdien un arī ceturtdien) organizēju rallija treniņus. Tur pat jau vien apgrozos un rūkoņa blakus ir,'' smejot nobeidz Andis, kurš piebilda, ka pagaidām vēlme atgriezties autosportā nav. ''Šobrīd tādas domas, atgriezties autosportā, nav. Varbūt paies laiks un tad kaut kas mainīsies. Šobrīd grūti kaut ko paredzēt. Tad jau manīs.''
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png