profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Jubilejas folkreiss Mūsā notiks bez Riekstiņa, bet ar Bāriņu

Go4speed 23.06.2011 - 21:25 Jubilejas folkreiss Mūsā notiks bez Riekstiņa, bet ar Bāriņu
Foto: Go4speed


Svētdien Bauskā, Mūsas trasē, tiks aizvadīts LAF Folkreisa Zemgales, Kurzemes un Latgales reģionu posms, kā arī  paralēli folkreisa sacensībām savus spēkus izmēģinās apvienotā autokrosa klase.

Pirmajos divos posmos ar „Mazda MX3" automašīnu uzvarēja Raivis Riekstiņš, taču diemžēl Mūsā sportists nestartēs - nav ar ko braukt. Neskatoties uz to, ka tuvojas svētki, kuri ilgs vairākas dienas, šobrīd startam Mūsā pieteikušies 26 folkreisa braucēji un astoņi autokrosa dalībnieki. Jāatzīmē, ka šajā autokrosa klasē brauks visu Latvijas čempionāta ieskaites klašu salonautomašīnu braucēji (visas klases vienā katlā).  

„Jā, dalībnieku nav daudz, jo tas nav lielais posms, kā arī iepriekšējā posmā, kurš notika 333 trasē, daudzi salauza savas mašīnas (daži nopietni), kā rezultātā viņi nepaspēja sagatavoties uz šo posmu. Svētki? Zini, neviens man nav pateicis, ka ir svētki un tāpēc kāds nebrauks. Katram ir kādi citi apstākļi," portālam stāsta LAF preses sekretārs Viesturs Saukāns.

Diemžēl Mūsā neredzēsim Riekstiņu, kurš šobrīd palicis bez automašīnas (divas uzvaras un divas pārdotas mašīnas). „Ja skatāmies uz dalībnieku sarakstu, tad šajā posmā nestartēs pirmo divu posmu uzvarētājs Raivis Riekstiņš, kuram šobrīd nav ar ko braukt (interviju ar Riekstiņu varat izlasīt šeit: https://www.go4speed.lv/news/riekstins-nakamaja-posma-ar-%E2%80%9Emazdu%E2%80%9D-vairs-nebrauksu). Patīkami, ka trasē pēc neveiksmīga posma Valmierā un otrās sacīkstes izlaišanas atgriezīsies Artūrs Bāriņš („VW Golf II"), kurš dominēja pagājušā gada visos ziemas un vasaras posmos."

„Trase ir paātra, bet no otras puses - droša un plata. Ja kāds metīs kūleni, tad tas tiks darīts uz līdzenas vietas nevis kā citās trasēs. Interesanti, ka šā posma pirmajā līkumā pamata segums būs asfalts (arī starts notiks uz asfalta), bet pēc tam sekos tramplīns, tā kā var teikt, ka tas šoreiz nebūs tikai kross - būs sacīkstes ar rallijkrosa elementiem," turpina Viesturs.

Jāatzīmē, ka šoreiz uz starta stāsies ar pats Saukāns, kuram šīs būs pirmās vasaras folkreisa sacīkstes. „Lai kuplinātu dalībnieku skaitu, esmu nolēmis arī pats stāties uz starta," turpina folkreisa krusttēvs Saukāns, kurš brauks ar „VW Golf II". „Par rezultātiem īpaši nedomāju, jo līdz šim esmu braucis tikai ziemas sacīkstēs (septiņas reizes). Šīs būs pirmās vasaras sacīkstes, tāpēc nezinu, cik ātri varēšu pabraukt, būs vai nebūs bailes no lielajiem ātrumiem. Galvenais - piedalīties, atpūsties un nosvinēt folkreisa divu gadu jubileju (pirmās sacīkstes tika aizvadītas 2009. gada 21. jūnijā 333 trasē). Statistikai varu pateikt, ka pavisam kopā ir aizvadītas 32 sacīkstes, kurās piedalījušies 107 dalībnieki."

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png