profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Folkreisa sacensībās trīs avārijas un trīs pārdotas automašīnas

Go4speed 08.05.2011 - 20:50 Folkreisa sacensībās trīs avārijas un trīs pārdotas automašīnas
Foto: Gints Bērziņš, Go4speed


Šodien Zilākalna autotrasē, Valmiera, norisinājās LAF Folkreisa Vasaras kausa izcīņas pirmais posms, kurā uzvarēja Raivis Riekstiņš (''Mazda MX3'').

Startam pieteicās ap 30 dalībnieku. Uz starta izgāja vairāki gaidītie favorīti - A.Bāriņš, J.Nikels, tādējādi bija grūti prognozēt iespējamos uzvarētājus. Pēc ziemas sezonas vasaras pirmajā posmā ļoti daudzus sportistus piemeklēja dažādas tehniskas ķibeles. Agra Kalviša un Edgara Janelsiņa vadītajai automašīnai (''VW Scirocco'') radās tehniskas problēmas ar dzinēja uzkari, kā rezultātā trasē gandrīz pazaudēts dzinējs, tāpat arī pārkarsēta dzinēja dēļ izstājās A.Bāriņš. Savukārt, Sandis Džeriņš ("Opel Kadett"), Ivo Gabrāns (''VW Golf II'') un Renārs Ēķis (''Opel Astra'') šajās sacīkstēs piedzīvoja avārijas.

Jāatzīmē, ka B finālā avāriju (divarpus kūleņus) piedzīvoja Ivo Gabrāns (''VW Golf II''), kā rezultātā pēc šī negadījuma nedaudz cieta arī Mareka Daiņa automašīna, tādējādi izjaucot visu cīņu par iekļūšanu A finālā. Lai vai kā, bet veiksmīgākais un ātrākais sezonas pirmajā Vasaras kausa izcīņas posmā bija Raivis Riekstiņš (''Mazda MX3''), kurš aiz sevis atstāja Ivaru Kernu ("BMW 318") un Jāni Matulēnu junioru ("VW Golf II"), kuram šis bija pirmais pjedestāls.

Šajās sacensībās trīs sportisti tika pie jaunām automašīnām. Vispirms no mašīnas šķīrās Rihards Dainis ("VW Golf II"), taču sportists ātri vien sev iegādājās pirmās vietas ieguvēja R.Riekstiņa (''Mazda MX3''). Tāpat no savas mašīnas šķīrās Rūdolfs Bogens ("VW Golf II"), kurš sacensībās brauca pirmo reizi.

Rezultāti:

1. Raivis Riekstiņš

2. Ivars Kerns

3. Jānis Matulēns

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png