profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Smiltenes posms atcelts, par Folkreisa Ziemas kausa ieguvēju kļūst Ermīns Vācietis

Go4speed 23.02.2015 - 16:24 Smiltenes posms atcelts, par Folkreisa Ziemas kausa ieguvēju kļūst Ermīns Vācietis
Foto: Go4speed

LAF Folkreisa Ziemas kausa un LAF Krosa komisijas kausa sestais posms Smiltenē, Tepera trasē atcelts. Līdz ar to folkreisa ziemas seriāls noslēdzies, kas nozīmē, ka par LAF Folkreisa Ziemas kausa ieguvēju šogad kļuvis Ermīns Vācietis.

Lai gan sākotnēji bija plānots Smiltenes sacīksti mēģināt nevis atcelt, bet pārcelt, reālā situācija trasē nesola ne mazāko iespēju aizvadīt pilnvērtīgu cīņu. Trases saimnieks Vairis Tralla: ''Ja vēl pirms nedēļas bija cerība, ka, par spīti atkusnim, trase noturēsies, tad jau šobrīd ir skaidrs, ka pat tagad vairs nav iespējams pa trasi pilnvērtīgi braukt. Turklāt izkusuši visi trases rudens izskalojumi, kurus šobrīd nav iespējams aizpildīt, ja nav sala un sniega. Ar sakostiem zobiem sacensības varētu sarīkot, taču tā notiktu bez jebkāda baudas sportistiem, un ar visai lieliem postījumiem trasei.”

Jāņem vērā, ka pēc pāris mēnešiem Tepera trasē jāved iekšā Baltijas un Latvijas čempionāta posma dalībnieki, tāpēc trasi izvagot dubļainā laikā ir bīstami arī šajā kontekstā. Diemžēl daba neļāva izspiest maksimumu posmu. No otras puses, zinot šīs sezonas laika apstākļus, četri no sešiem aizvadītiem posmiem arī ir labs sasniegums.

LAF Folkreisa Ziemas kauss noslēdzies ar dramatisku iznākumu – Ermīns Vācietis par vienu punktu apsteidz Ivo Gabrānu, bet trešo vietu guvis Dāvis Tobiass. Jāatzīmē, ka Vācieša un Tobiasa rezultāti tika sarūpēti ar labiem rezultātiem pēdējā notikušajā posmā Aizkrauklē. Diemžēl jājūt līdzi Gabrānam, kuram jau atkal pēdējā brīdī izsprukusi no rokām kopvērtējuma uzvara.

Komandu vērtējumā pirmā vieta Vācieša, Tobiasa un Agra Bahmaņa Štīm Rally Team. Ivo Gabrāna mierinājums – uzvara Junioru kausā.

LAF Krosa komisijas autokrosa kauss turpināsies ar vasaras sezonas posmiem.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png