profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sensācija folkreisā - uzvaru izcīna 13 gadus vecais Matīss Pelēnis

Go4speed 15.02.2015 - 07:01 Sensācija folkreisā - uzvaru izcīna 13 gadus vecais Matīss Pelēnis
Matīss Pelēnis. Foto: Autocross.lv

LAF Folkreisa Ziemas kausa piektais posms Aizkraukles trasē noslēdzās ar sensāciju – uzvaru guva folkreisa jaunākais braucējs, 13 gadus vecais Matīss Pelēnis, kurš aizvadīja tikai astoto sacīksti savā karjerā. LAF Krosa komisijas kausa piektais posms noslēdzās ar Jāņa Kozlovska un Anda Kļavas dueli, kurā labāks izrādījās Kozlovskis.

Folkreisā Matīss Pelēnis brīnumus demonstrēja jau dienas gaitā, kvalifikācijās gūstot vienu uzvaru, divas otrās vietas un vienu trešo pozīciju grupā, kura šajā posmā pēc izlozes bija tā sauktā nāves grupa ar spēcīgiem sportistiem tās ietvaros. Tomēr, ja kvalifikācijas panākumus vēl varēja norakstīt uz sakritībām un veiksmi, tad Matīsa aizvadītais fināls bija vairāk nekā pārliecinošs.

Toties sīva cīņa tika aizvadīta par pārējām pjedestāla pozīcijām, kuras dalīja Ritvars Kārkliņš, Dāvis Tobiass un Ermīns Vācietis. Pēc vairākkārtējām pozīciju maiņām un Ermīna pārsistas riepas pēdējā aplī, otro vietu guva Tobiass, trešo – Kārkliņš, ceturto – Vācietis. Tā kā līdzšinējais kopvērtējuma līderis Ivo Gabrāns aizvadīja vēl vienu rezervētu sacīksti, gūstot astoto vietu, Vācietis nonācis kopvērtējuma vadībā. Sezonā atlicis vēl viens posms Smiltenē.

Komandu cīņās uzvara Tobiasa un Vācieša Štīm Rally Team, kura aiz sevis atstāja Autocross.lv II un Autocross.lv Folkreisa komandu.

Abu pirmo vietu ieguvēji Pelēnis un Tobiass, attiecīgi, uzvarētāji arī Junioru kausa ieskaitē. Trešais – Ivo Gabrāns.

Kopumā folkreiss šoreiz izcēlās ar visai nežēlīgām cīņām – mašīnas bija sen neredzēti saburzītas. Iespējams, to diktēja trases lielais ātrums, kam sekoja sarežģītu līkumu kombinācijas.

Autokrosa klasē visstabilāko sniegumu demonstrēja Kozlovskis un Kļava, brīžiem labus rezultātus sarūpēja Edijs Ošs un Raivis Grigorovičs. Līdz ar Grigoroviča tehnikas problēmām un Oša mazām neveiksmēm, Jānis un Andis kļuva par vadošajām zvaigznēm kā kvalifikācijā, tā finālā. Fināla duelis abiem meistariem bija lielisks, taču Kozlovskis bija pārāk neuzvarams šajā dienā. Kļava, atlaidis Jāni pārāk tālu, gandrīz zaudēja arī otro vietu Ošam. Taču abu mašīnu sānu kontakts noslēdzās par labu Andim – viņš otrais, Edijs – trešais.

Kļava pēc šī panākuma nostiprinājies LAF Krosa komisijas kausa līderpozīcijā.

Dienas noslēgumā ar spožāko demonstrējumu gadījās izcelties Jānim Jakimenko, kam fināls noslēdzās ar iekšmalas vaļņa kūleni.

Par spīti bažām par iespējamo atkusni un sekojošo „dubļu cīņu”, gan laika apstākļi, gan trase noturējās lieliski līdz pat cīņu pēdējam aplim. Gluži kā Upesciemā un Vecpilī, arī šī bija īsta, klasiska ziemas sacīkste, pat ar kādu valni pret ko atspiesties.

Arī organizatoriski šis posms pievienojams lieliskajām šīs ziemas cīņām – Aizkraukles autotrase vēlreiz pierādīja, ka ir labs ieguvums Latvijas krosa trašu pulkā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png