profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Svētdien leģendārajā Popes trasē sezonas fināls folkreisā un autokrosā

Mārtiņš Jankovskis 07.10.2011 - 13:58 Svētdien leģendārajā Popes trasē sezonas fināls folkreisā un autokrosā
Foto: Gints Bērziņš/Go4speed

Svētdien leģendārajā Popes trasē tiks aizvadīts sezonas pēdējais LAF Folkreisa Kurzemes kausa posms. Bez folkreisa braucējiem uz starta izies arī Autokrosa braucēji salonauto un B600 bagiju klasēs.

Jā, svētdien tiks pielikts punkts šī gada vasaras Latvijas autokrosa un folkreisa sacensībām. Atlicis aizvadīt tikai pēdējo posmu, kurš atgriezīsies leģendārajā Popes trasē. Šobrīd zināms, ka startam folkreisā pieteikušās 24 ekipāžas, bet krosa klasē uz starta izies 21 braucējs.

„Kopumā jāsaka, ka pieteikumu saraksts folkreisam ir labs, jo tas ir tikai Kurzemes kausa posms, kurā nekas vairs neizšķiras (par uzvarētāju priekšlaicīgi kļuva Renārs Ēķis)," portālam „Go4speed" atzīst LAF preses sekretārs Viesturs Saukāns. „Šajā posmā startēs daudzi vadošie folkreisisti - Renārs Ēķis, Raivis Riekstiņš, Rūdolfs Bogens, Rihards Dainis un citi. Tāpat uz starta šajā posmā izies debitants Raivo Jasons, kurš brauks ar interesantu priekšpiedziņas mašīnu - „ZAZ Tavria". Tāpat šajā posmā tikai otrās sacensības aizvadīs Jānis Mētra („VW Scirocco"). Ņemot vērā, ka šajā posmā nekas nevienam neizšķiras, tad sportisti varēs braukt brīvi un atraisīti, kas garantē lieliskas cīņas."

„Krosā dalībnieku saraksts ir interesants. Lai arī šajā posmā neredzēsim vadošos autokrosa braucējus, uz starta izies jauni dalībnieki, kuri nākamgad, iespējams, folkreisā un autokrosā būs redzami biežāk un kuplākā skaitā," tā Saukāns.   

Lai arī Popes autokrosa rīkotājs Kaspars Silenieks dara visu, lai šo leģendāro trasi atgrieztu autokrosa kalendārā, atsaucība no sportistiem, kuri paši atzīst, ka grib braukt jaunās trasēs, ir minimāla.

„Redzu, kā organizatori gan šajā, gan citos gadījumos cīnās par šādu sacensību rīkošanu un autokrosa atbalstīšanu, pilnveidošanu. Skumji skatīties, ka sportistiem tas nav vajadzīgs. Ik pa laikam jāklausās argumenti, ka čempionāts notiek tik maz trasēs, ka pietrūkst iespēju treniņiem un tāpēc jābrauc kaut kur citur. Popes gadījumā organizators mēģina ievest autokrosā trasi, kura savulaik bijusi jau norakstīta. Taču organizatoram ir nepieciešami dalībnieki, lai redzētu, kā trase darbojas, kas ir jāizmaina, kas jāpilnveido... Skumji, ka autokrosu brīžiem vajag tikai LAF un saujiņai rīkotāju, taču ne galvenajiem, kuru dēļ tas viss tiek veidots - sportistiem," saka LAF Krosa komisijas vadītāja Inta Ulme.

 Ar folkreisa un krosa dalībniekiem Popes posmā var iepazīties šeit: https://www.autocross.lv/AC3/wp-content/uploads/2011-FKur4-Pope.html un https://www.autocross.lv/AC3/wp-content/uploads/Pieteikumi-Kross-Pope-0910.html.  
 

Kurzemes kausa kopvērtējums:

1.

Renārs Ēķis

Opel Astra/Opel Kadett

52

2.

Artūrs Bāriņš

VW Golf II

31

3.

Jānis Kļava

VW Golf III

27

4.

Normunds Tūtars

VW Golf II

26

5.

Mārtiņš Starks

VW Golf III

26

 

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png