profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Folkreisā pārliecinošu uzvaru izcīna Bogens, Riekstiņš saņem sodu

Go4speed 24.07.2011 - 20:24 Folkreisā pārliecinošu uzvaru izcīna Bogens, Riekstiņš saņem sodu
Aigars Tīdmanis/Go4speed

Svētdien Bauskā, sporta kompleksā „Mūsa", tika aizvadīts LAF Folkreisa Zemgales kausa un Latgales kausa otrais posms, kurā pie pārliecinošas uzvaras tika Rūdolfs Bogens („VW Golf II").

Pavisam kopā folkreisā uz starta izgāja 24 dalībnieki, lai arī sākotnēji startam bija pieteikušies 22 braucēji. Lai arī šobrīd Latvijā pēdējās dienās laika apstākļi ir ļoti mainīgi - brīžiem līst lietus, brīžiem spīd saule, šoreiz trase bija ideāla - nebija ne dubļu, ne putekļu - klasiska Mūsas trase.

„Finālā sākumā vienu brīdi vadībā atradās Guntars Gabrāns („Mazda MX3"), kuram sekoja Raivis Riekstiņš („Opel Astra") un Henrijs Grūbe („VW Golf II")," portālam „Go4speed" stāsta Viesturs Saukāns. „Taču beigās diezgan pārliecinoši uzvaru izcīnīja Rūdolfs Bogens („VW Golf II"), aiz sevis atstājot Renāru Ēķi („Opel Astra") un Normundu Tūtaru („VW Golf II")."

Kopumā šajās sacensībās bija diezgan daudz kontaktcīņu, kā rezultātā sekoja gan avārijas, gan arī pabakstīšanās. Piemēram, finālā Riekstiņš vienā brīdī sagrieza un uz jumta uzmeta Edgaru Brēdi, par ko arī vēlāk sportists saņēma sodu."

Šajā folkreisā debiju piedzīvoja un 4. vietu izcīnīja četrkārtējais Latvijas čempions kuldīdznieks - Māris Druva (trīskārtējs rallijkrosa un autokrosa čempions). Viņš uz starta stājās ar BMW, kurš tieši pirms nedēļas ar Gundaru Tīdmani pie stūres Vecpilī piedzīvoja diezgan smagu avāriju.

Arī šajā posmā, tāpat kā iepriekšējos, tika pārdota automašīna. Tā no sava spēkrata šķīrās Renārs Ēķis. Viņa mašīna aizgāja Džeriņu ģimenei.

Autokrosa klasē pārliecinoša uzvara Jānim Vanagam („Toyota MR2"), bet otrais palika Ritvars Zobens („VW Golf II"). Sīva cīņa izvērtās par trešo vietu. Lai arī Intaram Krēvicam („VW Golf II") izdevās labs starts, nedaudz vēlāk viņa trešajai vietai uzbruka Ainārs Kenigsbergs („VW Golf III") un Edgars Galvanovskis („VW Golf II"). Lai arī abi šie sportisti mīcīja un ņurcīja Krēvicu, beigās Intars tomēr saglabāja trešo vietu, kamēr viens no viņa konkurentiem izstājās, bet otrs saņēma sodu.

Mūsas posma rezultāti:
  1. Rūdolfs Bogens („VW Golf II")
  2. Renārs Ēķis („Opel Astra")
  3. Normunds Tūtars („VW Golf II")
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png