profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Aizkraukles folkreisa sacensībās Mārtiņš Starks piedzīvo smagu avāriju (VIDEO)

Go4speed 06.02.2023 - 13:09 Aizkraukles folkreisa sacensībās Mārtiņš Starks piedzīvo smagu avāriju (VIDEO)
Starka automašīna pēc avārijas. Foto: Mareks Dainis

Sestdien Aizkrauklē, Daugavas Senlejas trasē, tika aizvadīts Folkreisa un autokrosa Ziemas kausa pirmais posms, kurā uz starta izgāja spēcīgs sastāvs.

Kā vēsta autocross.lv, tad folkreisā 30 sportistu konkurencē atkārtotajā startā uzvaru pirmo reizi kopš 2017. gada svinēja Ivo Gabrāns! Aiz viņa Lenards Patriks Lepsis, bet trešais - Jānis Apinis, kuram šis bija pirmais pjedestāls Folkreisā. Jāatzīmē, ka fināls iesākās ar Kalvja Buģa kūleni, kurš vēlāk tehnisku problēmu dēļ atkārtotajā braucienā uz starta neizgāja.


Ivo Gabrāns. Foto: Olafs Ezertēvs

Folkreisa 4WD finālā pārsteigums. No ēnas vissvarīgākajā dienas braucienā iznāca Artis Biezais, un debijas sacīkstēs viņš guva uzvaru. Sekoja Madars Krapāns, kurš pēdējos līkumos apdzina Edgaru Trallu, kurš finišēja trešais.

Autokrosa ieskaitē apvienotajā Junioru un dāmu finālā abi juniori finišēja pirmie – Lenards Patriks Lepsis pārliecinoši pirmais, bet Marks Jeršovs, kurš atkopās pēc kūleņa otrajā pusfināla braucienā, guva otro vietu. Dāmām Alise Līga Grāmatiņa nomocīja Baibas Beržukas pretestību un uzvarēja. Sanita Mirošņika izstājās pirmajā aplī.


Foto: Olafs Ezertēvs

Autokrosa 4WD klasē izcila cīņa par uzvaru starp Intu Jeršovu, Madaru Krapānu un Ermīnu Vācieti. Viss izšķīrās, kad Krapāns sagrieza Jeršovu, atstājot Intu pēdējā vietā. Taču vēlāk Krapāns tika aizlikts aiz Jeršova, tātad abi ārpus trijnieka. Rezultātā pirmais Vācietis, seko Toms Edušs un Kitija Jeršova.

Autokrosa Nacionālās klases finālā sākumā noritēja Jāņa Kozlovska un Jāņa Gustāna duelis, līdz Gustāns sagriezās un atkrita uz ceturto vietu. Kozlovskis uzvarēja, Sandris Vigulis turpat aiz viņa, bet Gustāns atguva vietu trijniekā, apdzenot Artūru Mūrnieku.

Jāatzīmē, ka vienā no braucieniem folkreisā smagu avāriju piedzīvoja Mārtiņš Starks. Uz finiša līnijas sīvi cīnījās Buģis un Starks, kuri bija praktiski blakus. Starks sasniedza otro vietu, taču pēc sadursmes ar konkurentu smagi atsitas pret finiša ārmalas valni. Pēc negadījuma trasē devās mediķi.


Foto: Olafs Ezertēvs

Kā pirmdienas rītā portālam Go4speed pastāstīja Mārtiņš, tad ''Vietas tur pietika, taču, kad atsitos pret Buģi, inerces pēc auto tika atsviests uz otru pusi. Savākt to vairs nevarēju, jo ātrums bija par lielu (trieciena brīdī ātrums varēja būt ap 80 km/h). Pats sapratu, ka gāju uz risku, bet nebiju domājis, ka iznākums būs tik traks. Pats video esmu noskatījies kādas reizes 50 un, jā, izskatās iespaidīgi. Bet labi, ka viss beidzās daudz maz labi,'' stāsta Mārtiņš Starks.

Jautāts, kā sportistam ar veselību, Starks turpina. ''Ribas sāp, jo ir lūzumi. Arī spranda ir zila no Hans sistēmas. Pēc kūleņiem nav tik traki kā pēc sitiena ar sānu. Šobrīd guļu un veseļojos, bet ļoti ceru, ka 18.februārī Pilskalnos būšu uz starta. Protams, ne tajā labākajā formā, jo ribas tik ātri nedzīst, bet zem pretsāpju potes pabraukt jau varēšu. Šoreiz nepaveicās. Tā teikt – ātrums apsteidza meistarību. Bet viss būs labi. Paldies visiem par atbalstu!''

Avārijas brīdis:

VIDEO: Mārtiņš Vītols

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png