profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Folkreisa un autokrosa ziemas kausa pirmajā posmā Aizkrauklē pieteikušies 54 dalībnieki

Go4speed 02.02.2023 - 12:06 Folkreisa un autokrosa ziemas kausa pirmajā posmā Aizkrauklē pieteikušies 54 dalībnieki
Publicitātes foto

Trešdien noslēdzās oficiālais pieteikumu termiņš pirms Folkreisa un autokrosa Ziemas kausa pirmā posma sacīkstes Aizkrauklē, Daugavas Senlejas trasē. Kopumā pieteikti 54 dalībnieki četrās klasēs, vēsta autocross.lv.

Folkreisā 30 dalībnieku, kas ziemas seriālā Folkreisam ir atbilstošs dalībnieku skaits. Šis ir lielākais ziemas Folkreisa dalībnieku skaits kopš 2017. gada ziemas, kad uz starta Mūsas posmā bija 34 braucēji. Ziemas posmu rekords ir 35 dalībnieki, kas sasniegts tālajā 2011. gadā, kad gan Mūsā, gan 333 trasē pulcējās 35 sportisti. Ja klasiskā Folkreisa 30 pieteikumiem pieskaitām septiņus Folkreisa 4WD klases dalībniekus, tad varam “izspiest” kārtējo Folkreisa dalībnieku skaita rekordu.

Autokrosa vienas ass piedziņas klasē 11 pieteikumu. Klase dosies cīņā ar radžu riepām, kas nozīmē, ka skatītāji varēs vērot ļoti ātrus braucienus. Autokrosa 4WD klasē seši braucēji.

Ja par favorītiem klasēs, tad neprognozējamas cīņas Folkreisā. Var prognozēt, ka galvenie favorīti varētu būt pērnā gada līderi – Lenards Patriks Lepsis un sezonas otrajā pusē uzziedējušais Dainis Žvagins, kurš Aizkraukles trasē ne tikai izcīnīja graujošu uzvaru Vasaras kausa pēdējā posmā, bet arī starpsezonā pamatīgi trenējies šajā trasē. Tomēr, ja pavērojam, ka sarakstā ir bijušie Folkreisa Ziemas kausa ieguvēji Mārtiņš Starks un Ivo Gabrāns, bijušais krosa čempions Reinis Lilienšteins, krosa 1600 Latvijas čempionāta medaļnieks Ģirts Kuzmanis, Krosa komisijas kausa pērnā gada uzvarētājs Mairis Vigulis un vairāki citi spēcīgi uzvārdi, prognozēšana paliek stipri sarežģīta.

Folkreisa papildieskaitēs – Dāmu un Junioru kausā – salīdzinoši maz dalībnieku. Junioru ieskaitē tikai divi: neapstrīdamais pēdējo gadu Junioru kausa līderis Lepsis, kā arī Marks Jeršovs. Marks debitēs Folkreisā pēc cīņām Mini bagijos agrā bērnībā un Junior Xtreme braucieniem krosā, kā arī neskaitāmām sprinta sacīkstēm ar pilnpiedziņas auto. Jeršovam šī būs pirmā sacīkste ar priekšpiedziņu – viņš ir pirmais no Ropažu vidusskolas Autosporta pulciņa dalībniekiem, kas dosies Folkreisa cīņā.

Dāmu kausā četras dalībnieces – Folkreisa uzvaras guvušās Alise Līga Grāmatiņa (2 uzvaras), Baiba Beržuka (1) un Dita Sloka (1), ceļā uz pirmo uzvaru arī Sanita Mirošņika.

Tā kā abās ieskaitēs dalībnieku ir mazāk nekā vasaras sezonā, šīm klasēm paredzēts apvienots finālbrauciens, kurā Juniori startēs no pirmās rindas, bet dāmas – no nākamajām pozīcijām.

Folkreisa 4WD klasē uz starta pērn gandrīz neuzvaramais Kaspars Zuģickis. Taču lielu intrigu sagādā klasiskā Folkreisa Vasaras kausa ieguvēja Edgara Trallas pāriešana uz pilnpiedziņu. Tāpat 4WD debitēs Artis Biezais un Gatis Ģērmanis, kuriem ir pamatīga pieredze vienas ass piedziņas Folkreisā, taču tagad būs jāpielāgojas pilnpiedziņas cīņām. Pārējie – Ermīns Vācietis, Madars Krapāns, Oskars Čerņevskis – klasē startēja jau pērn.

Autokrosā 11 dalībnieku. Šķietami nav daudz, taču prognozēm klase pakļaujas ar grūtībām. Jā, abas Toyota MR2 ar Jāni Kozlovski un Jāni Gustānu pie stūres šķiet galvenās zvaigznes. Taču mainīgā seguma apstākļos visādi var sanākt – ja segums kusīs un zaudēs saķeri, var uzziedēt priekšpiedziņu braucēji – Sandris Vigulis, Toms Lielais, Ģirts Kuzmanis, Artūrs Mūrnieks…

Autokrosa 4WD klasē intrigu rada fakts, ka klase startēs ar bezradžu riepām. Tas slidenos apstākļos izlīdzinās jaudu atšķirības, kas varētu būt interesanti dažiem Folkreisa 4WD pārstāvjiem, kas stāsies pretī autokrosa čempionam Intam Jeršovam. Principiāla cīņa!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png