profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kūleņiem bagātās folkreisa sacīkstes Priekulē noslēdzas ar pārsteigumu

Go4speed 05.07.2021 - 13:34 Kūleņiem bagātās folkreisa sacīkstes Priekulē noslēdzas ar pārsteigumu
Foto: Klāvs Benefelds, Autocross.lv

Kā ziņo autocross.lv, tad folkreisa Vasaras kausa izcīņas pirmais posms Priekulē, Līgo trasē, noslēdzies ar seriāla jauno braucēju radītu pārsteigumu – pirmās divas vietas guva Junioru kausa līderi Lenards Patriks Lepsis un Toms Freimanis. Krosa komisijas kausa pamatklasēs Pro un Am panākumus sasniedza, attiecīgi, Aivars Galbāliņš un Jānis Orbidāns.

Sacīkste izvērtās visai skarba, jo cīņu rezultātā tika piedzīvoti neskaitāmi kūleņi, kas izraisīja braucienu apturēšanu, daudzus pārbraucienus un papildu saspringumu sportistiem.

Folkreisa Vasaras kausa pirmajā tikšanās reizē šogad pēc kvalifikācijas līderi bija 2012. gada Vasaras kausa uzvarētājs Rūdolfs Bogens un pērnā gada bronzas medaļnieks Edgars Tralla. Finālā uzreiz pēc kvalifikācijas iekļuva arī abi Junioru kausa braucēji Lepsis un Freimanis, kā arī Jānis Saulīte un Sandris Vigulis.


Foto: Klāvs Benefelds, Autocross.lv

Finālā no starta vadībā aiztraucās Bogens, kurš šķita viens no galvenajiem favorītiem dienas gaitā, pat par spīti kūlenim vienā no kvalifikācijām. Ja Rūdolfs šo sacīksti būtu uzvarējis, viņš pievienotos Folkreisa uzvaru skaita rekorda turētājiem Renāram Ēķim un Artūram Bāriņam, kuri guvuši pa deviņām uzvarām. Taču vēl viens rekordists nepievienojās, jo Bogens brauciena sākumā vēlreiz piedzīvoja kūleņošanu, izstājoties no brauciena.

Vadību pārņēma Tralla, taču drīz viņa auto piedzīvoja dzesēšanas sistēmas problēmas, kā rezultātā arī šis līderis palika stāvam trases malā. Izrādījās, ka ar šādu scenāriju divvadībā nonākuši Lepsis un Freimanis, kuri dažas minūtes iepriekš jau bija guvuši pirmās divas vietas atsevišķajā Junioru kausa finālā. Abu sniegums izrādījās tik kvalitatīvs, ka rezultāts tika atkārtots arī Folkreisa Vasaras kausa pirmā posma kopējā vērtējumā, 44 dalībnieku konkurencē! Lenards Patriks Lepsis pirmais, Toms Freimanis otrais, bet uz pjedestāla trešā pakāpiena pērnā gada Vasaras kausa ieguvējs Miks Gabrāns.

Junioru un Dāmu kausa ieskaites pirmo reizi aizvadīja atsevišķu finālbraucienu, lai noskaidrotu šo klašu iekšējo cīņu labākos. Junioru kausa finālā trešo vietu aiz Lepša un Freimaņa guva Daniels Lankups. Dāmu kausam šī bija pirmā sacīkste Latvijas Folkreisa vēsturē. Finālā pārliecinošu sniegumu demonstrēja Anete Ķēniņa, ar pamatīgu pārsvaru gūstot pirmā posma uzvaru. Līdz pēdējiem metriem cīņu par otro vietu aizvadīja Marta Starka un Alise Līga Grāmatiņa – Marta otrā, Alise trešā.

Komandu vērtējumā uzvaru sasniedza SK Garkalne Racing, kuras braucēji Lepsis, kā arī Raivis un Artis Biezie guva pozīcijas punktu robežās, sarūpējot sezonas pirmo uzvaru.


Foto: Klāvs Benefelds, Autocross.lv

Krosa komisijas Pro klasē dalībnieku sastāvs bija spēkos ļoti līdzīgs un interesants, tomēr vispareizāk cīņu aizvadīja pērnā gada Krosa komisijas kausa uzvarētājs Aivars Galbāliņš, sezonu sākot ar uzvaru. Viņš aiz sevis atstāja pērnā gada galveno konkurentu cīņā par uzvaru Andi Lūsi, bet trešajā vietā Latvijas autokrosā debitējušo Valēriju Tolopilo.

Krosa komisijas kausa Am klasē rezultāti dienas gaitā šķita neprognozējami, bet finālā uzvaru sasniedza Jānis Orbidāns, aiz sevis atstājot Mairi Viguli, kuram diena sākās ar kūleni, kā arī Andreju Freimani.

Priekules sacīkstē uz starta stājās arī pilnpiedziņas auto klase. Sīvā duelī ar Andi Dreimani uzvaru guva mājinieks, sacensību organizators Raimonds Ķervijs, kurš nosargāja fināla uzvaru par spīti nolūzušam ritenim. Dreimanis otrais, bet Guntis Ķervijs trešajā pozīcijā.

Nākamais Folkreisa Vasaras kausa un Krosa komisijas autokrosa kausa posms norisināsies Pilskalnu autotrasē Jēkabpils pusē, 17. jūlijā.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png