profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Sesks Portugāles ERČ izcīna septīto vietu absolūti un pirmo savā klasē

Go4speed 13.03.2022 - 18:27 Sesks Portugāles ERČ izcīna septīto vietu absolūti un pirmo savā klasē
Mārtiņš Sesks/Renārs Francis

• Par Portugāles ERČ rallija uzvarētāju svētdien tika kronēts spāņu pilots Nils Solans. Otro vietu noslēdzošajā dopā izrāva mājinieks Armindo Araužo, bet trešais – igaunis Georgs Linamāe.
• Pēc pirmās dienas, kurā lija lietus un vietām bija migla, kas braukšanu padarīja diezgan apgrūtinošu, Solans Linamāe apsteidza par minūti un 44 sekundēm. Jāatzīmē, ka lielu pārsvaru Solans ieguva astotajā dopā, tuvāko sekotāju apsteidzot par 35 sekundēm.


Nils Solans

• Mārtiņš Sesks/Renārs Francis pēc pirmās dienas bija desmitie. Atgādināsim, ka Sesks šajā rallijā startēja ar ''Škoda Fabia Rally2-Kit'' automašīnu, kas uz vienu kilometru ir par kādām 0,8 – 1 sekundēm lēnāka par R5 auto. Kā atklāja sportists, tad īpaši jaudas trūkumu varēja izjust, braucot kalnos.
• Otrajā dienā Solans noturēja savu pārsvaru, beigās izcīnot pārliecinošu uzvaru. Šī spāņu braucējam bija pirmā uzvara ERČ. Kā atzina pilots, tad šis esot bijis viņa šobrīd vienīgais rallijs ERČ, un, ja tiks atrasts finansējums, viņš plāno startēt vēl. Otro vietu noslēdzošajā dopā izrāva Araužo, kurš pagājušajā gadā šajā rallijā palika trešais, piekāpjoties Andreasam Mikelsenam un Aleksandram Lukjaņukam.


Armindo Araužo

• Septīto vietu absolūti un pirmo ERC Open klasē izcīnīja Sesks/Francis. "Tas bija patiešām traki. Sākumā saķere bija nulle, bet mēs izdzīvojām. Es tiešām redzēju daudz vietu, kur iepriekšējie braucēji bija nkļūdījušies," pēc pēdējā dopa teica Sesks.
• ERC3 klasē noslēdzošajā dopā uzvaru izrāva igaunis Kaspars Kasari, kurš par 31 sekundi apsteidza krievu braucēju Dmitriju Feofanovu.
• Nākamais ERČ posms pēc divām nedēļām notiks Azou salās, Portugālē.

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png