profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Bijušais F1 pilots izcīna sensacionālu uzvaru (FOTO)

Artūrs Virbulis 23.10.2013 - 17:26 Bijušais F1 pilots izcīna sensacionālu uzvaru (FOTO)
Timo Gloks. Foto: DTM

Aizvadītajā nedēļas nogalē Hokenheimā, Vācijā, noslēdzās 2013. gada DTM autošosejas seriāla sezona. Par čempionu jau pirms pēdējā posma bija kļuvis „Audi" pilots Maiks Rokenfellers, līdz ar to pēc sacīkstēm galvenā uzmanība tika pievērsta bijušajam F1 pilotam Timo Glokam, kurš izcīnīja savu pirmo DTM uzvaru.

Pēc pieciem ne pārāk veiksmīgiem gadiem pirmajā formulā, 31 gadu vecais vācu pilots šīs sezonas sākumā pievienojās BMW DTM vienībai. Līdz šim izbijušajiem F1 pilotiem DTM seriālā bija klājies grūti, jo no vairāk nekā desmit F1 pilotiem DTM spējuši uzvarēt vien Žans Alezī un Mika Hakinens. Tagad šiem abiem piepulcējies arī Timo Gloks, kurš ar lielisku sniegumu lietus apvītajā sezonas noslēgumā izcīnīja savu pirmo DTM uzvaru.


Foto: DTM

Prieks par šo pirmo vietu Glokam ir liels, jo pēc trešajā posmā izcīnītās trešās vietas viņš ne reizi nebija vairāk spējis tikt punktos, t.i. pirmajā desmitniekā. Sacīkstes Gloks uzsāka no ceturtās vietas, tomēr sākotnēji bija spiests piekāpties „Audi" pilotam Miguelam Molinam. Pēc brīža gan „BMW" atjaunoja savu četrkāršo vadību, un tad izbijušais F1 pilots bija pakāpies uz trešo pozīciju. Tālāk sekoja priekšā braucošā Endija Prio apdzīšana, savukārt vadībā esošajam pagājušā gada čempionam Bruno Špengleram viņš paspraucās garām, ievērojami vēlāk iebraucot boksos.

Ar tādu pašu taktiku no pēdējās līdz otrajai vietai mainīgajās lietus sacīkstēs spēja aizcīnīties arī „Mercedes" juniors Roberts Merhi, kurš sacīkstes iesāka ar pāragru startu un piespiedu soda boksa apmeklējumu. Pirmā normālā boksu apmeklējuma laikā gan Merhi spēja tikt priekšā Glokam, tomēr pēc pieciem apļiem Gloks atrada iespēja jaunieti apdzīt un noturēt savu pirmo pozīciju līdz pat finišam. Kā trešais sacensības noslēdza no pirmās vietas startējušais Špenglers.


No kreisās - Merhi, Gloks un Špenglers. Foto: DTM

Pateicoties Glokam un Špengleram, „BMW" spēja izcīnīt čempiona titulu ražotāju vērtējumā, savukārt šis rezultāts arī abiem pilotiem nozīmēja nozīmīgus kāpumus kopvērtējumā - Špenglers sev nodrošināja kopvērtējuma bronzas medaļu, savukārt Gloks pakāpās no 16. uz devīto pozīciju. „Es esmu vienkārši laimīgs, ka mēs uz beigām spējām vēl uzrādīt šādu rezultātu. Auto jau no paša sākuma bija ļoti, ļoti labs. Es to lietū tiešām labi varēju kontrolēt. Izdevusies nedēļas nogale," neizsakāmi laimīgs par savu pirmo vietu ir Timo Gloks. Jāatzīmē, ka vācietis savu pēdējo uzvaru svinēja 2007. gadā, kad izcīnīja GP2 seriāla titulu.

DTM 10. posma rezultāti:
1. Timo Gloks (GER), BMW M3 DTM, 41 aplis
2. Roberto Merhi (ESP), Mercedes AMG C-Coupe, +2.787 sekundes
3. Bruno Špenglers (CAN), BMW M3 DTM, +10.120 sekundes
4. Matiass Ekstroms (SWE), Audi RS5 DTM, +11.365 sekundes
5. Miguels Molina (ESP), Audi RS5 DTM, +15.619 sekundes
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png