profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Audi ar Rokenfelleru pie stūres atgūst vērtīgo DTM titulu

Artūrs Virbulis 30.09.2013 - 15:44 Audi ar Rokenfelleru pie stūres atgūst vērtīgo DTM titulu
Maiks Rokenfellers. Foto: DTM

Svētdien, 29. septembrī, Zandvortas trasē Nīderlandē norisinājās priekšpēdējais DTM seriāla posms, kurā uzvaru svinēja „BMW" pilots, brazīlietis Augusto Farfus. Tomēr dienas lielākais uzvarētājs bija otrajā vietā finišējušais Maiks Rokenfellers (Audi), jo ar šo rezultātu vācu pilotam pietika, lai vienu posmu pirms beigām izcīnītu savu pirmo DTM čempiona titulu.

Sacīkstes gan jaunajam čempionam iesākās ar strīdīgu momentu, jo viņam izdevās pārsteidzoši labs starts, kuru sacensību sākumā izvērtēja tiesneši. Tomēr, izvērtējot visu pieejami informāciju, tiesneši nāca klajā ar atzinumu, ka Rokenfelleram izdevies perfekts starts ar nulles reakcijas laiku. Tiesa gan startā no pirmajām divām pozīcijām startēja un tās paturēja „BMW" piloti - no pirmās vietas startējušais Marko Vitmans gan pirms pirmā līkuma uzreiz sev garām palaida titula kandidātu Augusto Farfusu.


Foto: DTM

Farfus sacīkstes dominēja un pat pēc drošības auto fāzes spēja aizmukt no aiz viņa esošajiem pilotiem. Jāatzīmē gan, ka ne tikai Vitmans palīdzēja savam „BMW" komandas kolēģim Farfusam, bet arī „Audi" sastāvā braucošajam Timo Šaideram bija pēc boksu apmeklējuma jāpalaiž garām komandas biedrs Rokenfellers. Pēdējos apļos gan Vitmans centās izdarīt spiedienu uz otrajā un trešajā vietā esošajiem „Audi" pilotiem, tomēr apdzīt un tādējādi iespaidot kopvērtējumu viņam neizdevās.

Līdz ar to pēc pirmo vietu finiša šķērsošanas bija skaidrs, ka jaunais DTM čempions ir 29 gadus vecais vācietis Maiks Rokenfellers, pēc viena gada pārtraukuma „Audi" komandu atkal aplaimojot ar titula iegūšanu. Otrajā vietā kopvērtējumā šogad attiecīgi brazīlietis Augusto Farfus, bet par bronzas medaļu pēdējā posmā Hokenheimā, Vācijā, sagaidāma sīva cīņa starp Kristianu Vietoris (Mercedes), Robertu Vikensu (Mercedes), pagājušā gada čempionu Bruno Špengleru (BMW) un Geriju Pafetu (Mercedes).


No kreisās - Rokenfellers, Farfus un Šaiders. Foto: DTM

Izšķirošas cīņas 2013. gada sezonas pēdējā posmā sagaidāmas arī komandu un ražotāju ieskaitēs. Komandu ieskaitē pirmās trīs vietas savā starpā sadalīs „Audi Sport Team Phoenix", kurā startē tikko izceptais čempions Rokenfellers un Miguels Molina, „BMW-Team-RBM" ar vicečempionu Farfusu un Džoiju Hendu un „STIHL / AMG Mercedes", kuru pārstāv ātrākie „Mercedes" piloti Kristaisn Vietoris un Roberts Vikens. Lai arī braucēja tituls zaudēts, „BMW" sezonu var nobeigt uz pozitīvas nots, jo ražotāju ieskaitē bavārieši no „Audi" atpaliek vien par 8 punktiem.

DTM 9. posma rezultāti:
1. Augusto Farfus (BRA), BMW M3, 44 apļi
2. Maiks Rokenfellers (GER), Audi RS5 DTM, +1.603 sekundes
3. Timo Šaiders (GER), Audi RS5 DTM, +2.149 sekundes
4. Matias Ekstroms (SWE), Audi RS5 DTM, +3.383 sekundes
5. Marko Vitmans (GER), BMW M3 DTM, +3.652 sekundes
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png