profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lēbs pārspēj Solbergus un citas zvaigznes, un kļūst par 'Race of Champions' čempionu

Go4speed 06.02.2022 - 16:08 Lēbs pārspēj Solbergus un citas zvaigznes, un kļūst par 'Race of Champions' čempionu
Sebastjans Lēbs un Sebastjans Fetels

• Svētdien paralēlajā ledus trasē Zviedrijā, Baltijas jūrā, tika aizvadīta otrā ''Race of Champions'' (ROC) sacīkšu diena, kurā tika noskaidrots Čempionu čempions.

• Atgādināsim, ka sestdien ROC Nāciju kausā triumfēja Norvēģijas izlase ar Oliveru un Peteru Solbergu sastāvā.

• Arī svētdien sportistu rīcībā bija FIA RX2e elektriskais rallijkrosa automobilis (tas ģenerē 250 kW lielu jaudu un līdz pat 510 Nm griezes momentu), bezceļu Polaris RZR PRO XP, jaudīgais Porsche 718 Cayman GT4 un SuperCar Lites, kas šoreiz atgriezās ROC ar 100 % biodegvielu.

• Svētdien sacīkšu trase nedaudz tika pamainīta, un tā kļuva ātrāka. Jāsaka, ka izloze šoreiz vienā zarā pulcēja ļoti spēcīgus braucēju pārus, saliekot kopā visus rallija un rallikrosa braucējus vienā zarā.

• Astotdaļfinālā Olivers Solbergs pārspēja Benito Guerru, Sebastjans Lēbs sīvā cīņā bija ātrāks par Peteru Solbergu, Matiass Ekstroms pārliecinoši uzvarēja Didjē Oriolu, bet Johans Kristofersons bija pārāks pār Timiju Hansenu, kurš pieļāva kļūdu un, pārlidojot pāri kupenai, iebrauca Kristofersona joslā.


Foto: www.raceofchampions.com

• Tikmēr otrajā zarā astotdaļfināla braucienos uzvarēja Koltons Herta, Sebastiens Fetels, Džimijs Džonsons un Toms Kristensens.

• Pēc tam diezgan lielā sniegputenī sekoja ceturtdaļfināla braucieni, kur katrā pārī bija jāveic divi braucieni (tālāk tika tas braucējs, kurš divu braucienu kopsummā uzrādīja ātrāko laiku).

• Pirmajā ceturtdaļfināla pārī divu braucienu summā Fetels sīvā cīņā par 0,354 sekundēm pārspēja Hertu. Otrajā pārī Kristensens par 0,606 sekundēm pārspēja Džonsonu.

• Trešajā ceturtdaļfināla pārī tikās Olivers Solbergs un Lēbs, kur abi braucēji pirmajā braucienā trasē devās ar jaudīgajām Porsche 718 Cayman GT4 automašīnām. Šoreiz Lēbs bez variantiem pārspēja jauno un talantīgo Oliveru, iegūstot gana lielu pārsvaru. Otrajā braucienā, startējot ar SuperCar Lites automašīnām, abi braucēji uzrādīja pilnīgi identisku laiku, kas nozīmēja to, ka pusfinālā iekļūst Lēbs, kurš pirmajā braucienā Oliveru apsteidza par 3,2 sekundēm.

• Ceturtajā ceturtdaļfināla pārī tikās divi zviedri – Ekstroms un Kristofersons, kuru rīcībā bija FIA RX2e elektriskais rallijkrosa automobilis. Abi braucēji demonstrēja fantastisku cīņu, kur fotofinišā uzvarēja Kristofersons, savu tautieti apsteidzot par nieka 0,010 sekundēm! Otrajā braucienā nedaudz ātrāks bija Ekstroms, kurš divu braucienu summā par 0,483 sekundēm pārspēja Kristofersonu.


Foto: www.raceofchampions.com

• Pirmajā pusfināla pārī tikās Fetels un Kristensens, kuri startēja ar FIA RX2e elektrisko rallijkrosa automobili. Uzvaru braucienā svinēja Fetels, kamēr Kristensens palika stāvam trases malā ar tehnisku defektu. Otrajā braucienā vēlreiz ātrākais bija Fetels, kurš tādējādi iekļuva finālā.

• Otrajā pusfināla pārī ar Porsche 718 Cayman GT4 automašīnām trasē devās Lēbs un Ekstroms. Finišā uzvaru svinēja Lēbs, kurš zviedru braucēju apsteidza par gandrīz 1,3 sekundēm. Otrajā braucienā sportisti trasē devās ar SuperCar Lites. Ļoti ātrs bija Ekstroms, kurš apsteidza Lēbu. Ņemot vērā, ka pusfinālā cīņas bija līdz viena braucēja divām uzvarām, sportistiem bija jāveic izšķirošais trešais brauciens. Sportisti trasē devās ar FIA RX2e elektrisko rallijkrosa automobili. Šoreiz Lēbs bija daudz ātrāks, Ekstromu apsteidzot par 1,7 sekundēm, kas viņam ļāva iekļūt finālā!

• Finālā uz starta stājās divi Sebastjani – Lēbs un Fetels, kuriem Čempionu čempions bija jānoskaidro piecos braucienos. Pirmajā braucienā ar bezceļu Polaris RZR PRO XP uzvarēja Lēbs. Otrajā braucienā sportisti trasē devās ar SuperCar Lites automašīnām, un arī šoreiz pārliecinoši ātrākais bija Lēbs, panākot jau 2:0. Trešajā braucienā sportisti startēja ar FIA RX2e elektriskajām rallijkrosa automašīnām. Lai arī pēc pirmā apļa pārliecinoši ātrākais bija Lēbs, otrajā aplī francūzis kļūdījās un sagriezās, kas uzvaru ļāva svinēt Fetelam, kurš panāca 1:2 Lēba labā. Ceturtajā braucienā sportisti trasē vēlreiz devās ar bezceļu Polaris RZR PRO XP, kur atkal uzvarēja Lēbs, tādējādi ceturto reizi kļūstot par ''Race of Champions'' uzvarētāju!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png