profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Peters un Olivers Solbergi triumfē Čempionu sacīkstēs Nāciju kausā

Go4speed 05.02.2022 - 15:56 Peters un Olivers Solbergi triumfē Čempionu sacīkstēs Nāciju kausā
Norvēģijas un ASV izlase

• Sestdien paralēlajā ledus trasē Zviedrijā, Baltijas jūrā, startēja ''Race of Champions'' (ROC) sacīkstes, kas pirmo reizi tika rīkotas uz ledus.

• Sacīkstēs, kas notiks uz aizsalušās Baltijas jūras tikai 60 jūdzes no polārā loka, startēja vienas no izcilākajām autosporta pasaules zvaigznēm. Uz starta izgāja sportisti no tādiem sacensību seriāliem kā Formula 1, NASCAR, Indy 500, Le Mans, WRC un pasaules rallijkrosa.

• Šogad sportisti startēja ar FIA RX2e elektrisko rallijkrosa automobili (tas ģenerē 250 kW lielu jaudu un līdz pat 510 Nm griezes momentu), bezceļu Polaris RZR PRO XP, Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport un SuperCar Lites, kas šoreiz atgriezās ROC ar 100 % biodegvielu.

• Katrā duelī abu valstu braucēji sacentās pret otras valsts abiem braucējiem, tādējādi kopā vienā duelī bija jāaizvada četri braucieni, kur tālāk tika tā valsts, kura finišā četru braucienu kopsummā uzrādīja labāko laiku.


• Pirmajā kārtā ASV izlase pārspēja Latīņameriku, bet Vācijas izlase bija ātrāka par eROC zvaigžņu komandu.

• Ceturtdaļfinālā ASV nedaudz negaidīti pārspēja Vācijas izlasi, kuru pārstāvēja F1 piloti Sebastjans Fetels (ROC startēja devīto reizi) un Miks Šūmahers. Otrajā ceturtdaļfināla pārī Somijas izlase bija pārāka pār Lielbritānijas izlasi.

• Trešajā ceturtdaļfināla pārī Ziemeļvalstu izlase ar Tomu Kristensonu un Johanu Kristofersonu sastāvā visai pārliecinoši pārspēja Francijas izlasi, kuru pārstāvēja deviņkārtējais WRC čempions Sebastjans Lēbs un 1994.gada WRC čempions Didjē Oriols. Lai arī Lēbs demonstrēja ātru un stabilu braukšanu, vecmeistars Oriols bija nedaudz lēnāks, kā arī savā otrajā braucienā viņš pieļāva kļūdu, ko Lēbam noslēdzošajā braucienā bija grūti atspēlēt.

• Pirmajā pusfinālā par pārsteigumu parūpējās ASV izlase (Koltons Herta un septiņkārtējais Nascar kausa ieguvējs Džimijs Džonsons), kuri pārspēja Somijas izlasi ar debitantu Miku Hakinenu priekšgalā.


• Otrajā pusfināla pārī sacentās Ziemeļvalstu izlase pret Norvēģiju. Pirmajā braucienā nedaudz ātrāks bija Kristofersons, kurš pārspēja Peteru Solbergu, bet otrajā iebraucienā Olivers Solbergs par trīs sekundēm bija ātrāks par Kristensonu. Izšķirošajos divos braucienos, kur vadībā tobrīd par divām sekundēm bija Norvēģijas izlase, abi dueļi bija jāveic ar jaudīgo ''Porsche 718 Cayman GT4'', kas šajos ziemas apstākļos bija lēnākais auto trasē. Olivers savā braucienā pārspēja Kristofersonu, kas nozīmēja to, ka Norvēģijas izlases pārsvars pār Ziemeļvalstu izlasi pirms noslēdzošā brauciena bija 3,2 sekundes. Izšķirošajā braucienā Peters Solbergs pieļāva nelielu kļūdu, kas braucienā ļāva uzvarēt Kristensenam, taču finālā iekļuva Norvēģijas izlase, kura par 2,8 sekundēm pārspēja Ziemeļvalstu izlasi.

• Finālā, kur sacentās par pārsteigumu parūpējusies ASV izlase un Norvēģija, pirmajā braucienā jau pēc pirmā līkuma apstājās Džonsons, kas pārliecinošu uzvaru ļāva svinēt Peteram Solbergam. Otrajā braucienā Olivers Solbergs par 1,7 sekundēm apsteidza Koltonu Hertu. Fināla trešajā braucienā, kas tika aizvadīts ar ''Porsche 718 Cayman GT4'', Džonsons par 1,6 sekundēm apsteidza Oliveru Solbergu, taču pirms noslēdzošā brauciena Norvēģijas izlases pārsvars pār ASV izlasi bija vairāk nekā 10 sekundes (par pirmajā braucienā nesasniegto finišu Džonsons nopelnīja desmit sekunžu sodu). Izšķirošajā braucienā Peters bija pārliecinoši ātrāks par Hertu, kas tādējādi Nāciju kausu ļāva izcīnīt Peteram un Oliveram Solbergiem!
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png