profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Biķernieku trasē aizvadīts pirmais divu stundu izturības sacensību posms 'Nankang Endurance Academy' (video)

Go4speed 21.08.2019 - 13:50 Biķernieku trasē aizvadīts pirmais divu stundu izturības sacensību posms 'Nankang Endurance Academy' (video)
Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas festivāla “Riga Summer race” ietvaros dalībniekiem bija iespēja startēt jaunā divu stundu izturības projektā “Nankang Endurance Academy”. Pirmajās sacīkstēs piedalījās 9 komandas no visām trim Baltijas valstīm un A3000 klasē uzvaru svinēja latvieši Atjoms Kočlamazašvili ar Elvi Turānu.

“Esam priecīgi par lielo dalībnieku atsaucību jau pirmajā divu stundu sacensību posmā. Redzam, ka pārstāvētas ir visas trīs Baltijas valstis un ir plaša budžeta klašu automašīnu daudzveidība – sākot no “VW Golf 2” un “Opel Astra” un beidzot ar “VW Sciroccco” un “BMW E46”. Redzot lielo interesi, plānojam šīs klases strauju attīstību jau nākamajā gadā,” pastāstīja Andis Meilands, sacensību organizators.

Trīs klašu ieskaitē divām latviešu komandām bija tas gods kāpt uz goda pjedestāla. A3000 klasē uzvaru izcīnīja Artjoms Kočlamazašvili/Elvis Turāns, aiz sevis atstājot lietuviešus Andri Gelžini/Edvīnu Sabalisu, bet trešā vieta Andrim Čilvinam.

Artjoms Kočlamazašvili. Foto: Raimonds Volonts

Uz A2000 klases trešā pjedestāla pakāpiena kāpa Igors Zubkovs/Ruslans Riļcins. Uzvara šajā klasē lietuviešu duetam Paulam Augustam/Vitam Bilinskam, bet otrā vieta igaunim Simonam Lindam. A3000+ klasē pirmo vietu izcīnīja lietuviešu duets Igoris Sidunovas/Adomas Petrovas.

“Jaunajā projektā nolēmu startēt, jo mājās stāvēja tieši tāda automašīna, kas piemērota šim formātam un nekas nebija jāgatavo. Otrs iemesls – izmaksas, kas ir daudz zemākas nekā sešu stundu sacensībām. Konkurence bija mazāka kā domāju, bet ceru, ka seriāls attīstīsies. Kopumā gāja labi, bija nelielas tehniskas problēmas, kad otrajā stundā pazuda bremzes, bet turpināju braukt, bremzējot ar ātrumiem. Sacensību formāts ir ļoti labs, ideāli piemērots braucējiem un komandām, kam sešu izturības sacensības ir par dārgu. Sacensību budžets uz nedēļas nogali, ieskaitot riepas un dalības maksu ir aptuveni 1500 Eur,” pastāstīja A3000 klases uzvarētājs Artjoms Kočlamazašvili.

Sacensībās ir obligāts 5 minūšu pitstops degvielas uzpildei un braucēju maiņai. Foto: Raimonds Volonts

Otrās “Nankang Endurance Academy” divu stundu izturības sacīkstes notiks 21. septembrī  - Baltija autošosejas čempionāta sezonas noslēguma posmā Pērnavā.

VIDEO APSKATS:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png