profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vorobjovs pārsteidz - jaunajā rallija sezonā startēs ar Baltijā vēl neredzētu automašīnu

Go4speed 21.01.2016 - 20:00 Vorobjovs pārsteidz - jaunajā rallija sezonā startēs ar Baltijā vēl neredzētu automašīnu
Foto: Facebook.com/Vorobjovsracing

Tos, kuri pieraduši redzēt Latvijas rallija leģendu startējam rallijā N klases automašīnā, šajā rallija sezonā gaida divkāršs pārsteigums. Pieckārtējais N4 klases čempions šogad pārsēdīsies A+ klases automašīnā, turklāt ne šādā tādā, bet tikko uzbuvētajā "Mitsubishi" markas spēkratā ar daudzsološu nosaukumu - "Mirage".

Komandas noslēpumainā klusēšana pirms jaunās rallija sezonas lika sarosīties daudziem rallija faniem. Jānis Vorobjovs un Andris Mālnieks šogad izlaida tradicionālo Alūksnes ralliju, lai komanda varētu paspēt sagatavoties Latvijas rallija čempionāta 1. posmam - "Rally Sarma 2016".

Kā portālam atklāja Andris Mālnieks, tad šīs sezonas plānos ir startēt pilnu Latvijas un Lietuvas rallija čempionātu A+ klasē (Latvijā - LRC1 klasē, Lietuvā - 1. grupā), kā arī absolūtajā Lietuvas rallija čempionāta ieskaitē. "Tas mums būs jauns izaicinājums - starts A+ klasē ar pilnīgi jaunu automašīnu. Protams, mērķis ir tikai viens - kļūt arī par A+ čempioniem," portāla aizdomas apstiprina A.Mālnieks.   

Auto motors ierūcies tikai pāris dienas pirms "Rally Sarma" starta un tūliņ pēc tam - ceturtdien, 21. janvārī - aizvadīti pirmie treniņi Cēsu pusē. 

"Šodien pirmo reizi izbraucām auto no garāžas un aizvadījām nepilnu dienu ilgus treniņus. Pirmās sajūtas? Ka neprotu braukt!," smejas Jānis Vorobjovs. "Bet, ja nopietni, tad šodien spējām izmantot kādus 60 -70% no šī auto potenciāla, pilnīgi citādāka mašīna un vadāmība. Tāpēc gribu lūgt skatītājus neizdarīt uz mums pārāk lielu spiedienu Sarmas rallijā - mācīsimies saprasties ar jauno auto, bet arī cīņas neizpaliks," sola J.Vorobjovs.   

"Lielu paldies gribu pateikt komandas mehāniķiem, jo auto pilnībā uzbūvēts šeit Latvijā trīs mēnešu laikā. Paldies arī Ilmāram Grebstelim un komandai par atbalstu," pateicības vārdus nežēlo J. Vorobjovs. Jautāts par to, kādēļ izvēlēts šāds, Baltijā vēl neredzēts auto modelis, atbilde ir vienkārša - "kur gan citur mēs varētu ielikt "Mitsubishi" motoru?"     

Vorobjovu un Mālnieku ar "Mitsubishi Mirage" automašīnu uz starta redzēsim jau nedēļas nogalē notiekošajā Sarmas rallijā, kas to padara par visnotaļ ļoti interesantu brīvdienu galamērķi autosporta cienītājiem. Nedēļu vēlāk ekipāža plāno aizvadīt pirmo Lietuvas rallija čempionāta posmu "Hals Winter Rally", kur sacentīsies ar spēcīgākajiem kaimiņu valsts rallija braucējiem.

Baltijā pirmā Mitsubishi Mirage rallija automašīna pirmo reizi pamet garāžu:
Komentāri
varona 22.01.2016 18:35
Turam īkšķus.Lai izdodas viss iecerētais.
coshels 21.01.2016 22:46
hmm, nu lai izdodas bērnu slimības trenniņos izslimot un sacensībās vnk skaisti braukt :)
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png