profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pateicoties M-Sport rūpnīcas komandai, Sirmacis tiek uz 'Shootout' finālsacensībām

Mārtiņš Jankovskis 25.11.2014 - 07:17 Pateicoties M-Sport rūpnīcas komandai, Sirmacis tiek uz 'Shootout' finālsacensībām
Ralfs Sirmacis. Foto: Edgars Leonovs

Kā uzzināja portāls Go4speed, tad arī šogad Ralfs Sirmacis decembra sākumā dosies uz Angliju, lai piedalītos "Fiesta Sporting Trophy Shootout" sacensībās. Nu jau divus gadus pēc kārtas kāds no latviešu braucējiem pēc Latvijas rallija čempionāta sezonas saņēmis iespēju doties uz Angliju, lai izmēģinātu kādu no jaunākās paaudzes rallija automašīnām un pacīnītos par iespēju kādu dienu izbraukt WRC posmā.

Atgādināsim, ka 2012.gadā Sirmacis un Ķenavs devās uz Angliju, lai kopā ar vēl 11 sportistiem no sešām valstīm piedalītos "Fiesta Sporting Trophy Shootout" sacensībās. Pēc mediju, psiholoģiskajiem un fiziskajiem pārbaudījumiem sportistiem sava meistarība bija jāpierāda, startējot ar Ford Fiesta R2 automašīnu. Abi mūsu braucēji bija starp līderiem, taču beigās par uzvarētāju kļuva Elfins Evans, kurš šobrīd brauc WRC čempionātā.


2012.gadā "Fiesta Sporting Trophy Shootout" sacensībās piedalījās Sirmacis un Ķenavs. Foto: Autosporta Akadēmija

"Lai šogad pretendentu uz dalību "Fiesta Sporting Trophy Shootout" sacensībās, Ralfs Sirmacis ar Māri Kulšu startēja Polijas WRC posmā. Jāsaka, ka uz šīm "Fiesta Sporting Trophy Shootout" fināla sacensībām varēja tikt visi tie sportisti, kuri sezonas laikā WRC posmos bija ātrākie ne no Drive DMACK Fiesta Cup kausa dalībniekiem. Papildus tam šajā sezonas finālā varēja iekļūt vēl divi sportisti, kuriem organizatori nolēma piešķirt Wild Card (īpašu uzaicinājumu)," sarunā ar portālu atklāj Mārtiņš Dzenītis.

''Ja pareizi sapratu, tad vienu Wild Card viņi atdeva labākajam no Drive DMACK Fiesta Cup kausa dalībniekiem, kurš WRC startēja pirmo sezonu (iespējams, to saņēma Maks Vatanens). Līdz ar to bija palikusi vēl viena Wild Card, uz kuru pretendēja arī Ralfs. Gan sezonas laikā, gan tagad šajās dienās mēs daudz runājām ar M-Sport, kur teicām, ka Ralfs bija vienīgais ne no Drive DMACK Fiesta Cup kausa dalībniekiem, kurš Polijas WRC posmā spēja konkurēt ar visiem R2 braucējiem par Top 3 (pēc 13 posmiem Sirmacis R2 klasē bija otrajā vietā - aut.)''


Sirmacis/Kulšs Polijas WRC rallijā. Foto: Mārtiņš Jankovskis, Go4speed

''Arī M-Sport mums vasarā atzina, ka vienu Wild Card piešķirs tam braucējam, kurš būs ātrs, bet nav spējis sasniegt finišu. (Sirmacis Polijas rallijā beigās avarēja). Taču beigās noskaidrojās, ka DMACK šo iespēju (tirgus dēļ) grib atdot kādam citam braucējam, bet M-Sport uzspieda uz to, ka tā ir jādod Sirmacim un viņam ir jābrauc finālā. Prieks, ka beigās ''spēcīgāki'' bija M-Sport, kas pirmdien mums atsūtīja oficiāli apliecinājumu, ka Ralfs ir ticis finālā,'' turpina Mārtiņš.

Kā noskaidrojās, tad Anglijā Sirmacis piedalīsies divos pasākumos.

''Ir tā, ka Ralfs uz Angliju brauks uz diviem pasākumiem. Viens no tiem atkal būs "Fiesta Champions Day", kurā startēs visi šī gada M-Sport atbalstītie čempioni. Trijās dienās visiem šiem braucējiem būs iespēja izmēģināt izbraukt ar Fiesta R5 mašīnu. Šī braukšana, kas notiks turpat, kur Ralfs brauca pagājušajā gadā, ilgs apmēram 40 minūtes.


Foto: Mārtiņš Vanags

''Pēc testiem Ralfs atgriezīsies M-Sport bāzē, lai izietu cauri visam tam, ko viņam šos gadus ir mācījusi LMT Autosporta Akadēmija – fiziskie, psiholoģiskie un mediju testi. Pēc tam ceturtdien ar Ford Fiesta R2 notiks braukšana jau zināmajā aerodromā, taču šogad tiks iekļauta arī grants daļa. Visiem dalībniekiem blakus sēdēs Elfins Evans, kurš vērtēs braukšanu. Pēc braukšanas tiks apkopoti visi rezultāti (braukšana, mediju, fiziskie un psiholoģiskie testi), kur uzvarētājs saņems iespēju nākamgad ar Fiesta R5 nobraukt vienu WRC posmu.''

Juatāts par izredzēm, Mārtiņš atzina, ka ''braukšanas ziņā, ko viņš jau ir pierādījīs, Ralfs noteikti būs viens no spēcīgākajiem, bet, kā viņam ies ar pārējām lietām, to šobrīd grūti spriest. Šeit tikai ar braukšanu nevarēs iziet cauri. Ir jābūt labam visās jomās,'' nobeidz Dzenītis.


Sirmacis pagājušajā gadā brauca ar šo WRC automašīnu. Foto: No Mārtiņa Dzenīša privātā arhīva

Jāatgādina, ka pagājušajā gadā Sirmacis jau piedalījās "Fiesta Champions Day", kurā sākotnēji bija plānots, ka braukšana notiks ar Ford Fiesta R5, tad beigās sportistiem tika dota iespēja izbraukt ar Ford Fiesta WRC.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png