profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pārsists ritenis pēdējos kilometros liedz Seskam kļūt par Ungārijas ERČ līderi

Go4speed 13.04.2024 - 19:04 Pārsists ritenis pēdējos kilometros liedz Seskam kļūt par Ungārijas ERČ līderi
Foto: Martins Sesks Rally

Aizvadīta Ungārijas ERČ rallija otrā diena, kurā sportistiem bija jāveic seši ātrumposmi. Dienas pirmajos trīs ātrumposmos ātrākos laikus uzrādīja trīs dažādi sportisti. Tobrīd līderis bija soms Miko Heikila, bet tikai 0,4 sekundes viņam zaudēja Mārtiņš Sesks/Renārs Francis.

Jāatzīmē, pēc otrā ātrumposma līderis bija francūzis Matejū Frančeski, taču trešajā dopā viņš uzmeta divus kūleņus un finišā zaudēja 52 sekundes, atkrītot uz desmito vietu. Tikmēr tehnisku iemeslu dēļ izstājās spānis Efrens Larena.


Foto: FIA ERC

Pēc servisa parka piektajā dopā ātrākais bija Frančeski, kurš atklāja, ka pēc avārijas turpinājumā brauks ar pilnu gāzi. Sestajā ātrumposmā, kas bija dienas garākais posmos (27,4) kilometri, pirmo uzvaru kādā no posmiem šajā rallijā svinēja Sesks, kurš par 1,1 sekundi apsteidza Heikilu. Jāatzīmē, ka soms pēc servisa parka sūdzējās, ka viņam esot nelielas tehniskas problēmas, kas liedza braukt ātrāk. 

Šī Seskam bija karjeras 30.uzvara ERČ ātrumposmos! ''Man nav stresa. Viss kārtībā. Diezgan piesardzīgs brauciens. Uz ceļa bija daži lieli akmeņi, tāpēc bija jābūt uzmanīgam.''


Foto: Martins Sesks Rally

Pirms dienas noslēdzošā ātrumposma Sesks bija līderis, par 3,8 sekundēm apsteidzot Heiklu, bet 10,1 sekundes zaudēja Simone Tempestini.

Diemžēl noslēdzošajā dopā Sesks pārsita riteni, tāpēc noslēdzošos trīs kilometrus viņš brauca ar pārsistu riteni. Finišā Mārtiņam un Renāram 10.vieta, kas kopvērtējumā viņus atsvieda uz otro vietu.

Līdz ar to pēc divām dienām līderis ir Heikila, kuram 2,3 sekundes zaudē Sesks, bet 6,3 sekundes atpaliek Tempestini. Kā atzina Heikila, tad, ja viņam nebūtu tehniskas problēmas, viņš būtu par apmēram 20 sekundēm ātrāks.

Svētdien sportistiem būs jāveic noslēdzošie seši ātrumposmi (88 km).

Rallija rezultāti:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png