profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ožjē: Jaunā punktu sistēma ir joks, tas ir kauns čempionātam

Go4speed 24.04.2024 - 19:26 Ožjē: Jaunā punktu sistēma ir joks, tas ir kauns čempionātam
Foto: JM Farina

Horvātijas WRC rallija uzvarētājs Sebastjans Ožjē preses konferencē nekautrējās kritizēt jauno punktu sistēmu, nosaucot to par joku. Francūzis atklāja, ka šī punktu sistēma "devalvē labus rezultātus", jo pēc kārtējā posma bija kāds braucējs, kurš kopvērtējumā izcīnīja vairāk punktus nekā tie, kuri kāpa uz goda pjedestāla (Ožjē ieguva 21 punktu, Evans un Noivils sakrāja pa 19 punktiem katrs, bet ceturtās vietas ieguvējs Ots Tanaks sakrāja 20 punktus).


Foto: Sebastien Ogier

"Domāju, ka šodien visi jūtas dīvaini, jo šī ir trešā nedēļas nogale pēc četriem rallijiem, kad neviens nesaprot, kas notiek ar punktu sistēmu. Tai nav jēgas un to neviens neizprot. Tas ir kauns čempionātam. Cerēsim, ka mēs to spēsim pamainīt pēc iespējas ātrāk, lai fani punktu skaitīšanu saprastu pēc iespējas ātrāk," portālam DirtFish atklāja Sebastjans Ožjē, kurš Horvātijas WRC izcīnīja savu 59. uzvara WRC karjerā un 100. goda pjedestālu.

"Šī sistēma pilnībā devalvē uzvaras un devalvē labus rezultātus. Francijā mums ir raidījums L'École des fans. Tas ir domāts bērniem. Tu visiem dod punktus. Piemēram, vienmēr dod viņiem 10 punktus, jo vēlies viņus iepriecināt. Tas būtībā ir tas, kas notiek WRC.''


Foto: Sebastien Ogier

"Tas ir nepareizi. Tas tiešām ir īsts joks. Jā, beigās būs mums čempions, bet es nezinu, lai kurš tas arī būtu, tas izskatās dīvaini. Tas vairs nav dabiski. Tā ir skumjā daļa no šodienas."

Jautājot par viņa sniegumu Horvātijas WRC, francūzis piebilda, ka viņa karjerā līdz šim nebija tāds rallijs, kurā viņš piedzīvotu tik daudz momentus, kuros viņš vairākas reizes izbrauca ārpus trases.

Ožjē darbībā:
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png