profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Angļu ekipāža Ungārijas ERČ nopelna bargu naudas sodu un sabiedrisko darbu

Go4speed 17.04.2024 - 23:09 Angļu ekipāža Ungārijas ERČ nopelna bargu naudas sodu un sabiedrisko darbu
Foto: Bitto Zsolt

Angļu sportists Filips Alens (Hyundai i20 N Rally2) aizvadītajās brīvdienās piedalījās savā ceturtajā Eiropas rallija čempionāta posmā. Sportists ilgu laiku turējās ap 13.vietu, taču desmitajā dopā sportists trāpīja pa akmeni un sabojāja mašīnas stūres iekārtu, kas kopvērtējumā viņu atsvieda uz 41.vietu.

Mēģinot paspēt uz nākamo ātrumposmu, ekipāža pārbraucienā diezgan būtiski pārkāpa ātrumu, par ko tā saņēma 15 minūšu sodu. Tiesnešu paziņojumā tika teikts, ka Alena ekipāža tika pieķerta būtiskā ātruma pārsniegšanā - ceļa posmā, kur maksimālais atļautais ātrums bija 60 km/h, ekipāža traucās ar ātrumu 161 km/h.


Foto: Jan Šmerda

Sacensību tiesneši bez 15 minūšu soda, kas tika pieskaitīts kopējam rezultātam, ekipāžai piesprieda arī 2375 eiro lielu naudas sodu, kā arī piecas stundas sabiedrisko darbu. Sabiedriskais darbs ir jāveic līdz nākamajam ERČ posmam Kanāriju salās, kas notiks maija sākumā. Ja Allens un viņa stūrmanis Furnis Dalle nepiedalīsies Kanāriju salu rallijā, sods tiks pārcelts uz nākamajām ERČ sacensībām, kurās viņi piedalīsies.

Uzklausīšanas laikā Alens un viņa stūrmanis atzina, ka ir pārkāpuši ātrumu. Viņi paskaidroja, ka bija radušās problēmas ar automašīnu un viņiem bija jāsteidzas, lai laicīgi sasniegtu nākamo ātrumposmu. Alens arī apgalvoja, ka viņš nezināja, ka ātruma ierobežojums šajā konkrētajā ceļa posmā ir tikai 60 km/h. Ekipāža atvainojās par incidentu un lūdza piedošanu, taču tiesneši atzina, ka pārkāpums ir pārāk nopietns, lai apsvērtu jebkādus atbildību mīkstinošus apstākļus.

Atgādināsim, ka rallijā pēc līderu Miko Heikilas un Mārtiņa Seska izstāšanās uzvaru svinēja rumāņu braucējs Simone Tempestini, kuram tā bija pirmā uzvara ERČ.

PIEDALIES RALLY BUHARIKI WRC PROGNOŽU SPĒLĒ!

Rezultāti:


Kopvērtējums:

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png