profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Vai Tanaks atgriezīsies Toyota komandā?

Go4speed 23.08.2022 - 01:31 Vai Tanaks atgriezīsies Toyota komandā?
Ots Tanaks un Martins Jarveoja

Jau vēstījām, ka pirms Beļģijas WRC rallija parādījās baumas, ka Ots Tanaks, kurš pēdējos rallijos nekautrējas publiski kritizēt Hyundai komandu un ''Hyundai i20 N Rally1'' automašīnu, nākamsezon varētu atgriezties M-Sport vienībā, kurā Tanaks ir braucis agrāk. Taču, kā raksta somu un igauņu mediji, tad Tanaka vārds tiek locīts arī Toyota komandas sakarā, no kuras viņš diezgan skaļi aizgāja, izcīnot savu pirmo čempiontitulu.

Klīda runas, ka igaunis Toyota uzvarētāju komandu pameta toreizējā komandas vadītāja Tomija Makinena dēļ, bet tagad, kad Makinens vairs nevada komandu, bet viņa vietā strādā Tanaka bijušais komandas biedrs Jari-Mati Latvala, pastāv Tanaka iespējamā atgriešanās Toyota vienībā.

Uz jautājumu, ka klīst baumas, ka Tanaks varētu atgriezties Toyota, igauņu sportists atzina ''Kā jūs pats teicāt, tās ir baumas.'' Pēc Beļģijas rallija Tanaks apstiprināja, ka viņam uz nākamo sezonu esot spēkā līgums ar Hyundai, taču, kā atzina Hyundai komandas direktora vietnieks Džuljens Monsē, tad esošais līgums vēl nedod garantijas, ka Tanaks paliks komandā.

''Šobrīd Ots ir ar mums un mēs ceram, ka viņš arī turpinās pie mums,'' iesāk Monsē. ''Tas ir mūsu mērķis. Es pats neslēdzu līgumus ar pilotiem vai stūrmaņiem. Varu tikai teikt to, ka pat tad, ja tev ir līgums, tu vari to lauzt, kā, piemēram, futbolā. Bet šobrīd Tanaks ir daļa no komandas un viņš tāds būs arī turpmāk.''


Monsē un Tanaks

Franču La Dernière Heure autosporta žurnālists Olivjē De Vailds raksta, ka pēc trīs gadu ''kabatas piepildīšanas'' Hyundai komandā 2019. gada čempions, iespējams, vēlētos sacensties ar Rovanperu ar vienādiem nosacījumiem. Bet, vai Japānas komandā ir kāda brīva vieta? Latvala atklāja, ka ''Mūsu sastāvs nākamajam gadam vēl nav pilnībā skaidrs. Mēs pie tā strādājam''. Šobrīd noteikti drošs par savu vietu Toyota komandā var justies Kalle Rovanpera, kurš platiem soļiem tuvojas savam pirmajam čempiontitulam.

Kad 2021.gada decembrī Hyundai komandu negaidīti pameta tā brīža komandas vadītājs Andrea Adamo, vēlāk viņa vietā iecēla Monsē. Kādā no intervijām Tanaks atzina, ka ''Mums komandas vadībā noteikti vajadzīgs spēcīgs līderis. Darbs turpinās un tas notiks, un mēs turpināsim strādāt, lai Hyundai nonāktu tur, kur tam ir vieta, lai dotu iespēju cīnīties ar Toyota. Protams, visi grib daudz, bet, teiksim tā, ir nepieciešamas ļoti vienkāršas izmaiņas kopējā struktūrā.''

Pēc Beļģijas rallija, kad Dirtfish Tanakam uzdeva jautājumu, vai tagad, kad viņš ir izcīnījis jau trešo uzvaru šosezon un Hyundai komandas direktora vietnieku Monsē nevajadzētu iecelt par komandas vadītāju, Tanaks atbildēja tieši: ''Nē. Šis cilvēks (kā komandas vadītājs) nav Monsē. Es gribu teikt, ka viņš ir lielisks puisis, kurš nodarbojas ar dzinējiem. Viņš vienmēr ir bijis dzinēju puisis, un, acīmredzot, Hyundai šobrīd ir lielisks dzinējs, tāpēc, manuprāt, tieši ar to viņam vajadzētu nodarboties. Pārējais? Tas ir vadības ziņā, lai izdomātu, kā mēs varētu turpināt. Taču, kā redzat, automašīnas potenciāls ir milzīgs un viņi ir paveikuši lielisku darbu, vispirms to projektējot, bet tagad, to saliktu kopā, bet ir vajadzīgs vēl viens labs darbs (atrast komandas vadītāju).''


Foto: Jouni Laakso

Monšē portālam DirtFish atklāja, ka "Domāju, ka komandai ir nepieciešama stabilitāte, neatkarīgi no tā, vai tas būtu es vai kāds cits. Mums tas ir jāizlemj. Kopš Montekarlo ir pagājis ilgs laiks, un mēs nekad nezinām, kurš vadīs nākamo ralliju, tāpēc mums ir nepieciešama zināma stabilitāte. Tagad tas viss ir komandas nopelns, mēs visi strādājam kopā, kopā darām visu, ko varam. Šajā nedēļas nogalē esam panākuši labu atmosfēru komandā, un tas bija ļoti svarīgi."

Jaunākā informācija liecina to, ka bijušais McLaren F1 sacīkšu direktors Ēriks Buljērs ir kļuvis par galveno kandidātu uz Hyundai Motorsport komandas vadītāja amatu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png