profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Rallija pasaulē virmo runas par Tanaka atgriešanos M-Sport

Go4speed 12.08.2022 - 00:23 Rallija pasaulē virmo runas par Tanaka atgriešanos M-Sport
Arī fani uzskata, ka Otam ir jāmaina komanda

Somu mediji, kā arī igauņu portāls sport.postimees.ee, atsaucoties uz beļģijas izdevums DH Les Sports, vēsta, ka nesenais Somijas rallija uzvarētājs Ots Tanaks vairs nav apmierināts ar Hyundai un varētu pamest šo vienību, lai, iespējams, pievienotos savai bijušajai komandai M-Sport.

Šosezon Hyundai nerāda to sniegumu, uz ko cerēja gan sportisti, gan viņu atbalstītāji. Līdz šim Hyundai šogad spējis izcīnīt tikai divas uzvaras (abas Ots Tanaks). Ja iepriekš gan Tanaks, gan Tjerī Noivils intervijās atzina, ka komandai ir jāuzlabo sniegums, lai cīnītos ar Toyota braucējiem, tad pēdējos rallijos abi braucēji nekautrējas brīžiem diezgan skarbi un tieši kritizēt Hyundai.


Foto: Autosport

''Mums komandas vadībā noteikti vajadzīgs spēcīgs līderis. Darbs turpinās un tas notiks, un mēs turpināsim strādāt, lai Hyundai nonāktu tur, kur tam ir vieta, lai dotu iespēju cīnīties ar Toyota. Taču noteikti viņi šobrīd ir ļoti spēcīgi. Protams, visi grib daudz, bet, teiksim tā, ir nepieciešamas ļoti vienkāršas izmaiņas kopējā struktūrā. Mums pietrūkst vēl diezgan daudz, bet mēs pie tā vēl strādājam. Cerams, ka nedaudz pietuvosimies Toyota,'' pēc Igaunijas WRC posma teica Tanaks, kurš, lai arī nepiedzīvoja nekādas rupjas kļūdas un gandrīz rallija lielāko daļu brauca uz riska robežas, finišā izcīnīja trešo vietu, Kallem Rovanperam zaudējot gandrīz divas minūtes.

Taču pirms Somijas WRC rallija, klausoties vairākas intervijas, Tanaks vēlreiz lika noprast, ka par uzvaru šajos ātrajos ceļos ar Toyota nevar cīnīties. ''Nedomāju, ka mēs varam ar viņiem cīnīties. Lai noķertu viņus, šobrīd tas ir nesasniedzami. To pierāda kaut vai tas, ka, ja Igaunijas rallijā piektdien skrēju 100 metru finālā, tad šie puiši tikai iesildījās. Tāds ir tas līmenis.''

Arī Somijas rallijam sākoties, Tanaks jau pēc pirmā Superspeciālā ātrumposma bija neapmierināts ar savu automašīnu. ''Jau šajā ātrumposmā mēs ļoti cīnījāmies ar automašīnu. Tā dzīvo savu dzīvi.'' Turpinājumā Tanaks riskēja un gāja uz visu banku. ''Tas bija traki. Manas rokas trīc pēc tāda brauciena. Neizbaudu to,'' pēc ceturtā ātrumposma teica Tanaks. Vēl skarbāki vārdi par ''Hyundai i20 N Rally1'' automašīnu no Tanaka puses sekoja pēc 11.ātrumposma. ''Apstākļi nav sarežģīti, bet ar šo lietu braukt ir murgs. Turpināsim cīnīties.''


Foto: Honza Fronek

Beļģijas sporta portāls uzskata, ka Hyundai tas varētu būt nepieņemami, ka pilots, kurš saņem vairākus miljonus gadā, atklāti kritizē viņu automašīnu. "Kā pilots, kuram Hyundai maksā vairākus miljonus eiro gadā, var publiski kritizēt savu darba devēju? Īpaši, ja viņš brauc vienā no sezonas nozīmīgākajiem rallijiem. Vai tas nozīmē, ka viņš gada beigās vēlas aiziet, vai arī Tanaks vēlas, lai viņš tiktu atlaists?" prāto Les Sports.

Sporta portāls uzskata, ka tieši M-Sport šobrīd būtu nepieciešams kāds labāks braucējs, jo Toyota komandā šobrīd ir gana labs sastāvs, kā arī Toyota, visticamāk, nedotu igauņu braucējam otro iespēju. Atgādināsim, ka 2019.gadā pēc WRC čempiontitula izcīnīšanas Ots negaidīti pameta Toyota vienību. "Kreigs Brīns un Adrians Formo nepārtraukti pieļauj kļūdas, kas izjauc komandu. Pjēram-Luī Lubēram un Gasam Grīnsmitam nav potenciāla kļūt par pasaules čempioniem. Tanaks būtu gatavs pelnīt mazāk naudas, ja tas viņam dotu labākus rezultātus," rezumē Les Sports.

Atgādināsim, ka Tanaks WRC čempionātā M-Sport komandā brauca 2011.-2012.gada sezonās, kā arī no 2014.-2017. gadam.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png