profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Ožjē: Vēl viena cīņa ar Lēbu man sagādās prieku

Go4speed 19.01.2022 - 09:13 Ožjē: Vēl viena cīņa ar Lēbu man sagādās prieku
Ožjē sarunā ar Lēbu trases pierakstu laikā. Foto: Colin Clark

Pēc ilgāka pārtraukuma pasaules rallija čempionāta posmā trasē redzēsim divus leģendārus rallija braucējus – Sebastjanu Ožjē un Sebastjanu Lēbu.

Divi WRC rallija veiksmīgākie braucēji slavenajā Montekarlo WRC rallijā kopā izcīnījuši 15 uzvaras. Savu pēdējo čempiontitulu 47 gadus vecais Lēbs izcīnīja 2012.gadā, bet Ožjē pie sava pirmā titula tika 2013.gadā. Atgādināsim, ka 2011.gadā abi braucēji bija komandas biedri ''Citroen'' rūpnīcas komandā.

Šajā nedēļas nogalē nevienam no braucējiem nebūs ambīcijas cīņā par čempiontitulu, kas varētu radīt aizraujošu cīņu, jo abi braucēji pirmo reizi sacensībās startēs ar jaunajām Rally1 hibrīda automašīnām.

Ožjē priecājas par iespēju vēlreiz Montekarlo rallijā sacensties pret Lēbu, atzīstot, ka tas būs "labi sportam" un tas piesaistītu papildus uzmanību šim rallijam.


Ožjē testos

"Vienmēr braucu, lai uzvarētu visus, ieskaitot, protams, Lēbu" portālam motorsport.com saka Sebastjans Ožjē. "Zinu, ka par visu šo mūsu savstarpējo sāncensību atkal tiek un tiks runāts, jo līdzjutējiem tas patīk. Ir labi, ka rallijam tiek pievērsta papildu uzmanība, tas vienmēr nāk par labu sportam.

"Mēs cienām viens otru, un mums jau iepriekš ir bijušas tik daudzas cīņas. Ja varēsim aizvadīt vēl vienu, tas sagādās prieku."

Dodoties uz Montekarlo ralliju ar izcīnītām astoņām uzvarām, Ožjē atzīst, ka šogad "nevienam nebūs viegli", jo ekipāžas pielāgojas jaunajām Rally1 automašīnām, kuras, viņaprāt, ir grūtāk vadāmas.

"Ir grūti pateikt, vai mēs esam gatavi vai nē. Jūs nevarat teikt, ka esat 100% gatavi, un, iespējams, neviens šobrīd nav gatavs. Mums ir jādara labākais, ko spējam ar to, kas mums ir. Mašīnu noteikti ir nedaudz grūtāk vadīt ļoti zemas saķeres apstākļos. Taču ir grūti pateikt, kur mēs esam salīdzinājumā ar citiem, un tas ir liels jautājums. Pēdējā laikā esam piedzīvojuši pieklājīgu avāriju skaitu, tāpēc domāju, ka tas apstiprina manis teikto. Šī automašīna ir grūtāk vadāma, tāpēc nedomāju, ka Montekarlo rallijs kādam būs viegls,'' turpina francūzis.



Ožjē atzīst, ka tagad, kad viņš vairs necīnās par čempiontitulu, uz viņa pleciem gulstas mazāks spiediens, taču viņam joprojām ir vēlme sasniegt augstus rezultātus, lai palīdzētu ''Toyota'' komandai cīņā par ražotāju titulu.

''Protams, esmu daudz mierīgāks nekā jebkad agrāk, zinot, ka vairs necīnos par čempiontitulu, un tas mazliet noņem spiedienu. Taču vēlme nostartēt un braukt labi, kad startēju rallijā, ir liela. Nezinu, kāda stratēģija man būs, un tas būs saistīts ar to, kā jutīšos automašīnā. Tas ir tas, ko vienmēr esmu darījis savā karjerā. Personīgi man čempionātā ir mazliet mazāks spiediens, taču komanda rēķinās ar mani, jo man Montekarlo rallijā pieder rekords, tāpēc komanda no manis gaida labus punktus. Tas ir tas, kas man ir jādara.''

Piedalies 'Rally Buhariki' WRC prognožu spēlē. Noteikumi ir atrodami ŠEIT, bet pieteikt prognozi līdz 20.janvāra plkst. 21:17 var ŠEIT.

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png