profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Supersprintā ar svešu auto uzvar Nebars

Go4speed 18.06.2011 - 20:57 Supersprintā ar svešu auto uzvar Nebars
Foto: Gints Bērziņš/Go4speed


Saulainajā pirms Līgo sestdienā veiksmīgi noslēdzies supersprinta otrais posms. Dažādām grūtībām spītējot, pirmo vietu 4WD+ klasē otro sacensību pēc kārtas izcīnīja Kārlis Nebars, tikpat veiksmīgs sniegums Andrim Voveram, kurš RWD ieskaitē svinēja šīs sezonas otro uzvaru.

Uz startu Bauskā, sporta kompleksā "Mūsa", astoņās klasēs sadalīti izgāja 81 dalībnieks, no kuriem ievērojams skaits - 17 - bija jauno autosportistu talantu laboratorijas jeb "O!Kartes autosporta akadēmijas" dalībnieki. Ja pagājušajā reizē no rallistu puses skatītājus priecēja Zigurds Kalniņš, tad šoreiz par to rūpējās Egils Zīle un Kaspars Goldmanis. Pēdējam gan pati sacīkste neveiksmīga - otrajā braucienā nobortējās ritenis, savukārt trešajā iebraucienā viņa Subaru Impreza noslāpa un vairs nepieleca. Kā iespējamais vaininieks tika minēts degvielas sūknis.

Laika prognozes nepievīla un iepriekšējo dienu lietu nomainīja saule un siltums. Tādēļ arī trases segums ar katru braucienu kļuva aizvien labāks un ātrāks un uz beigām trasi klāja jau tradicionālie putekļi. Vietām gan visu sacensību laiku saglabājās mālains un attiecīgi ļoti slidens, tādēļ braucējiem uz katru braucienu bija jāpielāgojas jaunajai situācijai. Ar to izskaidrojami arī mainīgie rezultāti, jo izteiktu līderu nebija nevienā no klasēm.

Kā ierasts atraktīvāko sniegumu demonstrēja pilnpiedziņas, it sevišķi 4WD+ (ar turbo dzinējiem) klases pārstāvji. Īpaši jāizceļ jaunā talanta Kristapa Feldmaņa sniegums, jo viņš publiku priecēja gan ar ātrām sānslīdēm, gan arī iespaidīgāko lēcienu.

1600 klasē pirmajā braucienā iespaidīgu rezultātu uzrādīja Atis Riekstiņš, tomēr nākamajos divos ātrāks bija Modris Žentiņš, līdz ar to uzvaras lauri viņam. 1600+ klasē pārliecinošāko sniegumu demonstrēja Jānis Cielēns, aiz sevis atstādams Jānis Beriņu, Klāvu Svilpi un arī pagājušā posma uzvarētāju Sandi Laukšteinu.

Klasiskās (RWD) piedziņas ieskaitē sev uzvaru jau pēc diviem no trim braucieniem nodrošināja Andris Vovers. Pārsvars gan tikai šķietami liels, jo uz papēžiem pirmajos divos braucienos mina Aigars Tīdmanis, bet pēdējā braucienā Tīdmanis izrādījas pat ātrāks. Goda pjedestāls šajā klasē tieši tāds pats kā Smiltenē, jo trešo vietu atkārtoti ieguva Gundars Tīdmanis.

4WD klasē pirmo vietu izcīnīja pirmajā posmā nestartējušais Mārtiņš Mozgis, kurš dalīja automašīnu ar trešās vietas ieguvēju Mareku Žukuru. "Auto nesen salikts, piedevām vakar treniņos Biķerniekos izlauzām pusasi no kārbas, līdz ar to līdz vēlai naktij skrūvējām," tā par savu šīs sezonas auto - Audi 80 ar 2,8 litru dzinēju - stāsta Mozgis. Par pašu sacīksti Mārtiņš saka, ka "pirmajā braucienā piešāvos pie trases, sapratu kas ir kas un nākamie jau bija labi".

Lielākā intriga bija jaudīgajā 4WD+ ieskaitē, kurā pēc pirmajiem diviem braucieniem praktiski vienādas izredzes uz pirmo vietu bija veseliem trīs pilotiem - Aināram Eikertam, Kārlim Nebaram un Vigo Rubenim. Pēdējais brauciens veiksmīgākais izrādījās Nebaram, kurš par nepilnām divām sekundēm apsteidza Eikertu un aiz sevis atstāja arī Rubeni.

Viegli gan Nebaram uzvara nenāca, jo īsi pirms sacīkstēm saliktais Subaru Impreza dzinējs jau pirmā brauciena sākumā atteicās pilnvērtīgi darboties. "Uzlikām nepārbaudītas STI galvas un acīmredzot kādā no viņām bija plaisa. Pēc 200 metriem no auto jau nāca dūmu mutulis un vairāk par 3000 apgriezieniem negāja, tomēr nobraucu tehniski un precīzi un paliku otrais," tā par savu neveiksmi Nebars. Uz nākamajiem braucieniem viņam auto aizlienēja kolēģis Vigo Rubenis, par ko Kārlis izsaka lielu pateicību. "Tā kā Vigo auto skrūvēju un tas ir praktiski identisks manējam, tad problēmu nebija," par pārsēšanos skaidro Nebars.

Kārlis tāpat kā pirmajā posmā piedalījās arī ar Honda Civic modeli, braucot FWD 1600+ klasē. Šoreiz gan sniegums ne tik pārliecinošs un pirmās pozīcijas vietā vien ceturtā. "Šo trasi tik labi nepārzinu, bija vairāk kļūdiņas, kā arī liela kļūda pēdejā iebraucienā," savu rezultātu komentē Nebars.

VAZ Historic Open klasē labi rezultāti "O!Kartes autosporta akadēmijas dalībniekiem" - Artim Voicišam trešā, bet Ingusam Kalniņam-Kaleniekam otrā vieta. Pirmajā vietā pirmā posma uzvarētājs Gatis Liepiņš.

Nākamais posms paredzēts 23. jūlijā un tas notiks sporta kompleksā "333". Tā kā sacīkstes būs Rīgas tuvumā, tad dalībnieku skaits varētu būt vēl lielāks, bet cīņas - aizraujošākas.

 

Rezultāti:

FWD 1600

1. Modris Žentiņš, Honda Crx

2. Jānis Hāns, Honda Civic

3. Atis Riekstiņš, VW Scirocco

 

FWD 1600+

1. Jānis Cielēns, VW Golf

2. Jānis Beriņš, VW Golf

3. Klāvs Svilpe, Opel Astra

 

RWD

1. Andris Vovers, BMW 325

2. Aigars Tīdmanis, BMW 323ti

3. Gundars Tīdmanis, BMW 323ti

 

4WD

1. Mārtiņš Mozgis, Audi 80

2. Ints Dimiņš, Audi 90

3. Mareks Žukurs, Audi 80

 

4WD+

1. Kārlis Nebars, Subaru Impreza

2. Ainārs Eikerts, Mitsubishi Lancer Evo

3. Vigo Rubenis, Subaru Impreza

 

VAZ Historic Open

1. Gatis Liepiņš, Vaz 2107

2. Ingus Kalniņš-Kalenieks, Vaz 21013

3. Artis Voicišs, Vaz 2105

 

2WD Open

1. Guntis Lielkājis, Vaz 2108

2. Emīls Blūms, VW Golf

3. Egils Zīle, VW Polo

 

4WD Open

1. Rūdolfs Grahoļskis, Audi 90

2. Ali Jansons, Subaru Impreza

3. Artūrs Brūns, Audi 90

Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png