profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pirmajā minirallija posmā uz starta izies arī Vorobjovs

Go4speed 09.05.2013 - 11:47 Pirmajā minirallija posmā uz starta izies arī Vorobjovs
Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

Minirallijs:

Vairs tikai dažas dienas atlikušas līdz minirallija startam. Sacensību organizatori atgādina, ka galvenā minirallija būtība ir ļaut katram interesentam ar savu ikdienā izmantojamo automašīnu izbaudīt, kā tas ir būt rallija dalībniekam, un, iespējams, šādi pietuvoties arī startam ''lielajā" rallijā.

Pirmā minirallija sacensība notiks jau 11. maijā Jūrmalā, kur ekipāžas spēkiem mērosies desmit asfalta ātrumposmos. Divi ātrumposmi, kas ir daļa no iepriekšējo gadu rallija ''Latvija" Jūrmalas dopa, norisināsies Ķemeru ielās. Arī ātrumposms pie Rīgas apvedceļa savulaik ir bijis ietverts šī rallija trasē. Toties Kauguru ātrumposmi, netālu no Slokas stadiona, līdz šim rallija sacensībās iekļauti nav bijuši.

Minirallija dalībnieku sarakstā šobrīd ir gan ekipāžas, kam šī būs pati pirmā sacensība, gan tādas, kas rallija ātrumposmos nobraukušas ne vienu vien simtu kilometru. Noteikumi visiem būs vienādi - pirms sacensības iepazīšanās ar trasi nav paredzēta un pirms starta sportisti saņems organizatora sastādītu stenogrammu. 


Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

Laba ziņa arī skatītājiem. Kļuvis zināms, ka pirms sportistiem kā ''nulles" ekipāža minirallijā piedalīsies nupat kā Krievijas rallija kausā 3. vietu ieguvušais Jānis Vorobjovs ar BMW. Pavisam kopā pirmajā posmā uz starta plāno iziet 46 ekipāžas. VIP ieskaitē uz starta iziet tādi rallija braucēji kā Jānis Feldmanis, Aivis Egle, Raimonds Strokšs, Ralfs Sirmacis un citi.

Lai gan sākotnēji bija plānots minirallija distancē iekļaut arī grants ātrumposmus, organizatori pieņēmuši lēmumu pirmo sacensību rīkot tikai uz asfalta seguma, jo ieilgusī ziema ir darījusi savu un ceļi Babītes pusē vēl nav īsti piemēroti kvalitatīva ātrumposma izveidošanai.

Pirmā minirallija ātrumposma ''Ķemeri" starts 14:00, un pirmā automašīna finišā Inbox halles tiks gaidīta 18.35.

Supersprints:
Tās pašas dienas pirmajā pusē (starts 9:00) Jūrmalā norisināsies arī Latvijas čempionāta un Freko kausa izcīņas rallija supersprintā posms. Dalībniekiem, kas startēs supersprintā, būs iespējams piedalīties arī minirallijā. Jāņem vērā, ka priekšrocības tas dos tikai attiecībā uz samazināto dalības maksu, jo supersprinta un minirallija ātrumposmi būs atšķirīgi.

Ar Supersprinta dokumentiem var iepazīties ŠEIT, bet Minirallija dokumentus var atrast ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png