profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

11. maijā Jūrmalā startēs supersprinta un minirallija sacensības

Go4speed 26.04.2013 - 11:18 11. maijā Jūrmalā startēs supersprinta un minirallija sacensības
Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

Garā ziema ir veiksmīgi pārdzīvota, arī autosporta prieku uz sniega un ledus seguma šogad ir bijis gana. Beidzot pienācis laiks vasaras sezonai - un tā tiks atklāta 11. maijā Jūrmalā ar veseliem diviem standartauto pasākumiem.

Pirmais no tiem, ar startu jau deviņos rītā, kārtējais Latvijas čempionāta un Freko rallija kausa izcīņas posms rallija supersprintā. Dalībnieki šajā disciplīnā startē pa vienam, ar jebkuras markas vieglo automašīnu, kas atbilst Ceļu satiksmes un LAF Tehniskajiem noteikumiem (sporta automašīnām).

Kā pastāstīja Dace Janova, tad supersprinta dalībniekiem Ķemeros būs trīs reizes jāveic ātrumposms pa asfalta un netīra asfalta segumu. Atkarībā no automašīnas tehniskajiem parametriem, sacensība norisināsies desmit ieskaites grupās un atsevišķā ieskaitē jauniešiem. 


Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

Uzreiz pēc supersprinta finiša sekos minirallija debijas sacīkstes starts.

LAF Rallija komisijas vadītājs Jānis Krastiņš: ''Minirallijs - tā ir pirmā pamatskolas klase rallija skolā. Pēc būtības minirallijs līdzinās savulaik rallijsprintu ROAD klasei. Minirallijā šīs matemātikas būs mazāk, tas būs pasākums, kur cilvēkiem iepazīties ar rallija pamatprincipiem - kas ir leģenda, stenogramma, tiesnešu punkti, laika kontrole. Skatoties uz priekšu, minirallijs būs pirmais pakāpiens ceļā uz rallijsprintu un tālāk uz ralliju."

Minirallija dalībnieki sacentīsies trīs ieskaites klasēs - standarta automašīnas ar vientilta piedziņu līdz 1600 cm3, ar vientilta piedziņu virs 1600 cm3 un pilnpiedziņas standarta automašīnas.

Par prieku skatītājiem ir izveidota vēl viena - VIP klase. Tajā startēs organizatoru uzaicinātas rallija ekipāžas ar sporta automašīnām. Pagaidām VIP klasē savu dalību jau ir apstiprinājuši Raimonds Strokšs, Aivis Egle un Ralfs Sirmacis.


Foto: Gints Bērziņš, Go4speed

Minirallijā ''Jūrmala 2013" dalībniekus sagaida veseli desmit ātrumposmi, katrs no tiem tiks braukts divas reizes. Ātrumposms Ķemeru parkā nav svešs nevienam, kas ir kaut reizi bijis rallijā ''Latvija". Tikai šoreiz dalībniekiem būs iespēja pašiem saprast, kā jūtas ''lielā" rallija sportisti šajā trasē! Pavisam jauns ātrumposms sagaida Kauguru ielās, divi asfalta ātrumposmi Priedainē un saldais ēdiens - grants ātrumposms Priedaines pusē.

Arī minirallija formāts būs ērts gan braucējiem, gan skatītājiem - minirallijs startēs plkst. 14:00, kad jau būs beigušās rallija supersprinta sacensības (pie tam supersprinta dalībnieki, kas vēlēsies startēt arī minirallijā, saņems atlaidi dalības maksai).

Pirmās minirallija ekipāžas plānotais finišs - jau ap plkst. 19 pie Inbox halles, kur notiks arī uzvarētāju apbalvošana. Gan supersprinta, gan minirallija dokumenti un pieteikušos dalībnieku saraksti atrodami ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png