profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

LAF sēde: Driftu varētu aizvadīt bez skatītājiem, LRČ norise ir apdraudēta

Go4speed 22.04.2020 - 15:31 LAF sēde: Driftu varētu aizvadīt bez skatītājiem, LRČ norise ir apdraudēta
Foto: Raimonds Volonts

Autosports ir viens no daudzajiem sporta veidiem, kas esošās situācijas laikā ir spiests pielāgoties un būtiski mainīt savu pasākumu norisi.

Mainot formātu ikmēneša LAF Prezidija sēdēm, pagājušajā nedēļā norisinājās sēde tiešsaistes režīmā, kur galvenā tēma bija, kā šī ārkārtas situācija un ierobežojumi ir ietekmējuši LAF ikdienu, zem tās esošo komisiju, kā arī autosporta sacensību organizatoru darbu.

Kā ziņoja Drifta un dragreisa komisijas padomes priekšsēdētāja Elīne Berķe, tad šobrīd tiek gaidītas jaunākās ziņas saistībā par ārkārtas stāvokli valstī un turpmākajiem ierobežojumiem, kā rezultātā tiek plānots, ka drifta sacensības, iespējams, varētu aizvadīt bez skatītājiem, kā arī nepieciešamības gadījumā tiks sabīdīti kalendāri. Zināms, ka Bikernieku trase nāks pretim un kā prioritāti noteiks autosporta sacensības, nevis privātos pasākumus.

LAF Rallija komisijas padomes priekšsēdētājs Jānis Krastiņš paziņoja, ka pie esošajiem Latvijas rallija čempionāta noteikumiem tā norise ir apdraudēta. Kā portālam paziņoja LAF, tad šobrīd vēl notiek diskusijas rallija komisijas iekšienē par turpmākajiem soļiem un iespējamajiem variantiem, par ko drīzumā sekos paziņojums. Šobrīd zināms, ka divi ziemas ralliji (''Rally Alūksne'' un ''Rally Sarma'') nenotika, bet Rally Estonia tika atcelts. Rally Liepāja šobrīd ir pārcelts uz 10.-12.jūliju. Krastiņš atklāja, ka ''Rally Rokiškis'' plānojas kā tas bija sākotnēji noteikts (14.08.-15.08.), bet septītā posma ''South Estonian Rally 2020'' norise (28.08.-29.08.) ir uz jautājumu zīmes, jo pasākuma organizatoram šobrīd ir nopietnas veselības problēmas. Tikmēr Historic rallijs un Rallijsprints varētu norisināties, aizvadot trīs sacensības.

Standarta automobiļu komisijas padomes priekšsēdētājs Eduards Kalve ziņoja, ka minirallijs sastāvēs no visiem pieciem posmiem, kur sezonu plānots atklāt jūlijā, Cēsīs. Autosprinta kausā šobrīd ir pārcelti divi posmi uz nenoteiktu laiku, bet pārējais kalendārs ir nemainīgs. Kalve cer, ka sacensības varēs sākt jūnijā.

Tikmēr Krosa komisijas padomes priekšsēdētājs Gunārs Kosojs ziņo, ka ''Pēc 12. maija un ārkārtas situācijas beigām lemsim par tālākajiem plāniem. Oficiāli esam paziņojuši atcelt FIA Eiropas Autokrosa čempionāta posmu Bauskā, kas bija plānots jūnija sākumā. Lai varētu spriest par tālākajām darbībām, būtiski ir sagaidīt, kādi ierobežojumi paliks spēkā pēc ārkārtas situācijas beigām.''

Šosejas komisijas padomes priekšsēdētājs Jānis Ducmanis piebilda, ka maijā un jūnijā plānotie posmi ir atcelti, bet augusta un oktobra posmus plānots pievienot jaunam konceptam – 2020./2021. gada sezonai.

Pilns sēdes protokols ŠEIT.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png