profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Trīs latviešu rallija ekipāžas dosies iekarot Vāciju

Mārtiņš Jankovskis 08.10.2012 - 07:48 Trīs latviešu rallija ekipāžas dosies iekarot Vāciju
Grīva/Veilands. Foto: 155.lv

Pagājušajā nedēļa, sarunā ar dažiem Latvijas rallija čempionāta dalībniekiem, portāls noskaidroja, ka šīs nedēļas nogalē Vācijā tiks aizvadīts vietēja rallija čempionāta pēdējais posms, kurā uz starta plāno iziet arī dažas latviešu ekipāžas.

Ja sezonas visi posmi tiek aizvadīti uz asfalta, tad šis posms norisināsies uz grants seguma. Kopā sportistiem divās dienās (piektdien un sestdien) būs jāveic 11 ātrumposmi, kas kopā sastādīs 162 kilometrus. Jāatzīmē, ka pirmajā dienā pēdējie divi posmi būs jāveic tumsā. Pavisam kopā dalību šim rallijam apstiprinājušas 115 ekipāžas.

Lai noskaidrotu, kā mūsu sportisti nonāca pie šādas idejas startēt Vācijā, portāls uz nelielu sarunu aicināja galveno iniciatoru Aleksandru Grīvu. ''Viss sākās ar to, ka Vācijas rallija organizatori pirms Kurzemes rallija man uzrakstīja e-pastu. Solīdi atbildēju, ka mēs tomēr koncentrējamies Latvijas čempionātam un mums nav plānā startēt kaut kur citur. Pēc tam vēlāk viņi jau zvanīja un izteica foršu piedāvājumu, kas izmaksu ziņā līdzinājās Latvijas rallija čempionāta posmam. Beigās apzvanīju pāris ekipāžas un tā nu beigās sanāca, ka uz Vāciju dosimies trīs ekipāžu sastāvā," atklāj Aleksandrs Grīva, kurš brauc kopā ar Jāni Veilandu.


Grīva Igaunijas rallijā. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

"Sākumā desmit reizes viņiem pārprasīju, vai Vācijā tiešām ir grants rallijs (smejas). Esmu tur nodzīvojis divus gadus, tāpēc nezinu, kur tur viņiem var būt grants. Protams, mazliet jau ir bailes par to granti un tiem ceļiem, taču brauksim un skatīsimies. Gāzīsim tā, kā uz to brīdi atļaus mašīna un lai beigās nebūtu kauns. Nedaudz bail par pirmās dienas pēdējiem diviem posmiem - jauna vieta un uzreiz tumsā, taču jāsaka, ka arī pašiem vāciešiem šis varētu būt tāds kā izaicinājums, jo uz asfalta viņi brauc visu sezonu, bet grants rallijs ir tikai viens," nobeidz Grīva.


Bremze/Freibergs. Foto: Rihards Baumanis/Go4speed

Otra ekipāža, kas dosies izmēģināt spēkus uz Vāciju, ir Gints Bremze/Toms Freibergs. ''Zvanīja Aleksandrs Grīva, kurš teica, ka ir uzaicinājums doties uz Vācijas rallija čempionāta pēdējo posmu. Ņemot vērā, ka vācieši uzsauc dalības maksu, viesnīcu un daļējus ceļa izdevumus, nolēmām braukt, lai arī jau bijām pieteikušies Sāremā rallijam. Ņemot vērā, ka nav zināms, kad mums atkal izdosies aizbraukt un piedalīties Vācijas rallijā, nolēmām šoreiz priekšroku dot Vācijas rallijam. Latvijas sezona beigusies, tāpēc jābrauc un jāuztaisa patīkams sezonas nobeigums. Brauksim savā tempā un izbaudīsim šo pasākumu, lai arī, protams, gribam nobraukt pēc iespējas labāk," pastāstīja Toms Freibergs.


Mārtiņš Svilis/Aivis Aizsilnieks. Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Izlaidusi Latvijas ralliju, Vācijas rallijā startēs arī Mārtiņa Sviļa/Aivja Aizsilnieka ekipāža. ''Pašam jau iepriekš bija doma, ka kādreiz gribas izmēģināt spēkus kaut kādā tālākā rallijā. Ņemot vērā, ka nesanāca mums startēt Latvijas rallijā, ir tāda nepabeigta darba sajūta, tāpēc gribās vēl kaut kur izkustēties. Pēc šī izteiktā piedāvājuma nolēmām doties uz Vāciju. Par tempu grūti kaut ko teikt - jāskatās, kāda būs ceļu konfigurācija, kā jutīsimies. Viennozīmīgi vizināties tāpat vien mēs nebrauksim - brauksim tā, cik tobrīd labi jutīsimies. Jāskatās, vai mums tā trase patiks un vai viņa būs piemērota mūsu tehnikai," portālam Go4speed pastāstīja Mārtiņš Svilis.
Komentāri
JVANKS 08.10.2012 09:18
Lai izdodas! parādiet Vāciešiem kā pie mums brauc puikas :)
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png