profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Titulētā Kamaz komanda pie Māra Neikšāna apgūst rallija pamatus (FOTO)

Mārtiņš Jankovskis 04.08.2015 - 14:50 Titulētā Kamaz komanda pie Māra Neikšāna apgūst rallija pamatus (FOTO)
Māris Neikšāns un Vladimirs Čagins. Foto: Neiksans Rally Sport

Aizvadītajā nedēļas nogalē slavenās krievu Kamaz Masters komandas piloti un stūrmaņi viesojās Latvijā, lai apmeklētu Māra Neikšāna komandu. Šoreiz gan krievu komandas braucēji uz Latviju nedevās ar savu kaujas tehniku, bet gan ar mērķi iepazīt un izmēģināt klasiskā rallija automašīnas.


Vladimirs Čagins sarunā ar Andi un Pēteri Neikšāniem. Foto: Neiksans Rally Sport

Pirmās emocijas krievu komandas piloti un stūrmaņi ieguva jau pēc pirmajiem izmēģinājuma braucieniem, kur viņi iejutās stūrmaņu lomā. Vēlāk krievu komandas piloti jau paši varēja izmēģināt rallija automašīnu, kamēr stūrmaņi mēģināja sastādīt un braukt pēc stenogrammas, kas rallijreidā netiek izmantota. Jāpiebilst, ka konsultācijas par rallija automašīnām sniedza ne tikai Māris, bet arī Andis Neikšāns.


Foto: Neiksans Rally Sport

''Izmēģināt spēkus klasiskā rallija automašīnā bija jau mans bērnības sapnis. Esmu ļoti priecīgs, ka tagad šis sapnis piepildījās,” tā krievu komandas vadītājs un septiņkārtējais Dakaras rallijreida uzvarētājs smago automašīnu klasē Vladimirs Čagins.


Foto: Neiksans Rally Sport

''Neskatoties uz to, ka mana roka vēl joprojām ir ģipsī, izmēģināju izbraukt ar rallija automašīnu, kur guvu ļoti pozitīvas emocijas. Esmu pārliecināts, ka iegūtās zināšanas palīdzēs mums rallijreidā, jo pēdējā laikā rallijreidos aizvien vairāk parādās klasiskā rallija ātrumposmi. Taču tādos ātros līkumos ar Kamazu braukt sānslīdes, kā to šajos testos ar rallija mašīnu darīja Neikšāns, nav viegli izdarāms,'' tā Kamaz komandas pilots Eduards Nikolajevs.


Foto: Neiksans Rally Sport

''Cik mūsu nodarbība bija noderīga Kamaz Master komandas pilotiem, par to lai spriež paši puiši. Taču var redzēt, ka viņu emocijas ir ļoti pozitīvas. Protams, viņiem traucē rallijreida noteikumi un to specifika – ''ja neredzi, tad nebrauc''. Mums klasiskajā rallijā tu iebrauc līkumā zinot, kā tev no tā ir jāizbrauc. Šīs komandas puišiem ir ļoti profesionāla pieeja – viņi ir koncentrējušies un visu ātri saprot. Pat šajās divās dienās progress bija acīmredzams. Galvenais viņu princips joprojām paliek nemainīgs – drošība un droša braukšana. Bija ļoti patīkami strādāt ar augsta līmeņa sportistiem,'' tā Māris Neikšāns.


Foto: Neiksans Rally Sport

Jāatzīmē, ka pirms kāda laika Māris Neikšāns bija devies uz Kamaz Masters komandas bāzi. Šīs vizītes laikā Mārim bija lieliska iespēja ne tikai iepazīt komandu, bet arī izbraukt ar šo leģendāro un panākumiem bagāto sacīkšu auto.


Foto: Neiksans Rally Sport
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png