profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Dakaras rallija līderis piedzīvo avāriju

Go4speed 11.01.2024 - 10:53 Dakaras rallija līderis piedzīvo avāriju
Foto: @YazeedRacing

''Overdrive Toyota'' komandas braucējs Jazīds Al-Radži pēc smagas avārijas 6. ātrumposmā diemžēl vairs nepretendē uz uzvaru Dakaras rallijā.


Foto: @YazeedRacing

Pirms sestā ātrumposma Al-Radži bija kopvērtējuma līderis, par nepilnām desmit minūtēm apsteidzot Naseru Al-Atiju, taču ceturtdienas 48h Challange izaicinājuma ātrumposma sākumā viņš piedzīvoja avāriju. Tiek ziņots, ka negadījums noticis 51.kilometrā vienā no kāpām, kā rezultātā viņš esot diezgan nopietni sabojājis savu ''Toyota Hilux''. Par laimi, ekipāža negadījumā necieta.


Foto: @YazeedRacing

Vēlāk rallija organizatori ziņoja, ka viņam neizdevās salabot savu automašīnu, un sportists dodas atpakaļ uz servisa parku. Tiek ziņots, ka, ja sportista auto varēs salabot un tas atbildīs visiem FIA noteiktajiem drošības noteikumiem, viņš varēs atgriezties Dakaras rallija 7.ātrumposmā, taču skaidrs ir viens, ka ne uz uzvaru, ne augstu rezultātu Al-Radži šajā Dakaras rallijā vairs nevar pretendēt. 

Atgādināsim, ka pērn viņš pēc četriem ātrumposmiem kopvērtējumā bija otrais.

Ceturtdien Dakaras rallijs turpinās ar 48h Challange izaicinājuma ātrumposmu, kura laikā būs jāveic ap 600 kilometriem. Sportisti pēc ceturtdienas starta varēs startēt līdz plkst.16:00, katram nobraucot tik daudz, cik viņš var nobraukt šajā pirmajā dienā. Kad laiks būs iztecējis (plkst 16:00), viņiem būs jādodas uz vienu no septiņām atpūtas zonām, kas atradīsies ātrumposma malā. Sportistiem tiks nodrošināts minimāls kempinga aprīkojums, kur tie nakti pavadīs zem klajas debess, kur viņiem nebūs nekādu sakaru un viņiem nebūs nekāda informācija par konkurentiem. Piektdien septiņos no rīta viņi atsāks braukt, lai veiktu atlikušo distanci. Laiks tiks paziņots vienīgi piektdienas pēcpusdienā, kad sportisti sasniegs finišu. Jāatzīmē, ka vieglajām un smagajām automašīnām būs sava trase. Organizatori un sportisti uzskata, ka šis ātrumposms kopvērtējumā var ieviest lielas izmaiņas.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png