profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Pēc pirātu uzbrukuma Dakaras rallija dalībnieks spiests mainīt plānus

Go4speed 10.01.2024 - 12:50 Pēc pirātu uzbrukuma Dakaras rallija dalībnieks spiests mainīt plānus
Foto: SportMotores Portugal

Rodrigo Varelas ekipāža pēc Dakaras rallija četriem ātrumposmiem SSV klasē ieņem augsto trešo vietu, taču komandas dalība sacensībās varēja nenotikt. Kuģim, kas uz Saūda Arābiju veda "Team BBR" sacīkšu bagiju, uzbruka pirāti.

Nācis no ģimenes, kas jau sen saistīta ar motoru sportu, Varela bija tuvu tam, lai tomēr nevarētu piepildīt sapni par debitēt Dakaras rallijā. Ziemassvētku laikā viņš bija kopā ar saviem tuviniekiem Brazīlijā, kad saņēma ziņu, ka kravas kuģis, kas uz sacensībām veda komandas "Can-Am" bagiju, piedzīvojis hutiešu pirātu uzbrukumu. Kuģim izdevies aizbēgt no pirātiem, taču, lai to izdarītu, vajadzēja krietni mainīt kursu, kas savukārt ierašanos galamērķī paildzināja par 20 dienām.

Dalība Dakaras rallijā bija apdraudēta un pēdējā brīdī vajadzēja meklēt citu transportlīdzekli, ar ko tomēr varētu stāties uz starta. Tāds tika atrasts Portugālē.


"Vienu "Can-Am" atradām Portugālē," stāsta Rodrigo Varela. "Tas piederēja braucējam, kas bija devies uz Brazīliju, lai kopā ar mums piedalītos "Rally dos Sertões" sacensībās. Taču steigā tam bagijam vēl bija jāpaspēj veikt modifikācijas. Par laimi, viss nostrādāja un mēs izgājām Dakaras tehnisko kontroli."

Ar to visas problēmas nebija beigušās, stāsta Varela: "Mums aizvien nav visu nepieciešam rezerves daļu, kas nepieciešamas Dakaras rallijā. Lai to atrisinātu, paļaujamies uz citu komandu palīdzību. Dakara ir sacīkšu un piedzīvojumu sajaukums. Un tas padara solidaritāti par vienu no svarīgākajām iezīmēm. Cilvēki palīdz viens otram, kad vien var." Piemēram, uzreiz pēc ierašanās Saūda Arābijā komanda sāka meklēt strāvas ģeneratoru.

"Tā tas viss būs līdz pašām beigām," atzīst Varela. "Ar precīzu plānu, kāds mums bija pirms incidenta, aizvadīt sacīkstes būtu bijis sarežģīti. Bet tieši tāda ir Dakara: tev katru dienu jāpārvar pašam sevi."

Izmantotie resursi:
www.sportacentrs.com
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png