profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Lieliski sākušajam Mikelsenam Dakāras rallijs beidzies

Go4speed 04.01.2022 - 12:55 Lieliski sākušajam Mikelsenam Dakāras rallijs beidzies
Andreas Mikelsens

Diemžēl Dakāras rallijs beidzies 2021.gada WRC2 un Eiropas rallija čempionam Andreasam Mikelsenam, kuram šī šogad bija debija rallijreidā.

Īsi pirms Dakāras rallija starta noskaidrojās, ka Mikelsens debitēs Dakāras rallijā, aizstājot amerikāni Miču Gatriju, kura ''Covid-19'' testa rezultāts pirms paša Dakāras rallija starta izrādījās pozitīvs.

"Nejūtos īpaši gatavs. Nekad iepriekš neesmu braucis ar šīm automašīnām, patiesībā pirmo reizi ar to braucu tikai nelielos vienu dienu testos pirms rallija. Tagad tuvojas prologa posms, tāpēc esmu ļoti satraukts,'' pirms 1.janvāra starta teica Mikelsens.

Mikelsens debitēja T3 klasē ar ''Red Bull Off-Road Junior'' komandas vieglo prototipu ''Overdrive Racing OT3''. Viņa stūrmanis bija ilggadējais rallija stūrmanis Ola Floene.


1.janvāra prologa ātrumposmā Mikelsenam veicās ļoti labi, jo finišā starp 48 ekipāžām viņš izcīnīja otro vietu, komandas biedram Setam Kintero zaudējot tikai trīs sekundes.

Arī vakardienas posmu Mikelsens iesāka labi, būdams gan 2.vietā (pirmajā laika ņemšanas vietā), gan vēlāk sestajā (pie 244 kilometru atzīmes), taču tad nācās zaudēt daudz laika, jo, kā ziņoja sportists, posma laikā viņa automašīnai nobortējās piecas riepas. Tāpat izrādās, ka norvēģis kāpās uzmeta kūleni.

Lai arī finišs vakar tika sasniegts 40.vietā, šorīt Mikelsens ziņo, ka rallijs viņam ir beidzies.

''Skumji paziņot, bet Dakāras rallijs mums ir beidzies. Drošības karkasa bojājumi nozīmē to, ka mēs drošības apsvērumu dēļ nevaram turpināt ralliju. Gribu pateikties Red Bull par iespēju. Daudz iemācījos par to, kā darbojas rallijreids, un ir skumji, ka tas ir beidzies tieši tad, kad mēs sākām to apgūt. Tagad mēs atgriežamies mājās un koncentrējamies Montekarlo WRC rallijam,'' tā Andreas Mikelsens.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png