profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Žinils de Viljērs par uzbraukšanu virsū motobraucējam un neapstāšanos saņem sodu

Go4speed 04.01.2022 - 00:59 Žinils de Viljērs par uzbraukšanu virsū motobraucējam un neapstāšanos saņem sodu
Žinils de Viljērs

Viens no Dakāras rallija favorītiem Žinils de Viljērs saņēmis piecu minūšu sodu par to, ka sportists notrieca motobraucēju un neapstājās, lai pārliecinātos, ka braucējs šajā negadījumā nav cietis.

Žinils de Viljērs ir viens no pieredzes bagātākajiem Dakāras rallija dalībniekiem (startē kopš 2003.gada). Kā redzams vienā no video, tad de Viljērs uzbrauca virsū uz vietas stāvošam motobraucējam, kurš nokrita un kuram nedaudz virsū uzbrauca de Viljēra Toyota automašīna. Pēc tam, kad motobraucējs piecēlās, de Viljērs neapstājās un aizbrauca tālāk, lai arī sportists noteikti redzēja, ka motobraucējs turas pie kājas.

Vēlāk noskaidrojās, ka, par laimi, motobraucējs necieta, un, lai arī viņš turējās pie kājas, viņš pamāja de Viljēra ekipāžai, lai tā turpina braukt.

Taču vēlāk sacensību organizatori paziņoja, ka par šo gadījumu sportists saņems piecu minūšu sodu, kas ir ļoti maigs sods. Te gan jāpiebilst, ka iepriekš Dakāras rallijā par līdzīgiem incidentiem sportisti saņēma daudz bargākus sodus, un pat diskvalifikācijas.

"Motobraucējs nokrita no motocikla un pēc īsas apstāšanās de Viljērs turpināja ceļu, nepiedāvājot braucējam nekādu palīdzību," teikts paziņojumā.

Vēlāk Žinils paskaidroja, ka mīkstajās smiltīs, kur notika negadījums, viņam bija pārāk grūti pilnībā apstāties.

''Braucu lēni un redzēju, ka motobraucējs stāv kreisajā pusē. Tā kā smiltīs bija akmens, biju spiests turēties braucēja virzienā un trāpīju viņam, tāpēc viņš nokrita. Kad motobraucējs piecēlās un pamāja ar roku, tas man bija signāls, ka ar viņu viss ir kārtībā un ka man jābrauc garām. Es apbraucu motociklu un negribēju atkal apstāties, jo bija ļoti smilšains, un es baidījos iestrēgt," tā de Viljērs.

Pēc soda saņemšanas sportists no ceturtās vietas atkritīs uz sesto.


Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png