profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Kamaz braucējs: Brīnumainā kārtā nepārbraucām nevienam pāri

Go4speed 04.01.2021 - 00:55 Kamaz braucējs: Brīnumainā kārtā nepārbraucām nevienam pāri
Foto: Kamaz

Dakaras rallija pirmā diena bija smags pārbaudījums vairākām ekipāžām. Lai arī sākotnēji tika ziņots, ka posmā 3% sastādīs akmeņainas sekcijas, daži braucēji pēc finiša atzina, ka akmeņaino sekciju bija krietni vairāk, tāpēc vairākas ekipāžas pārsita riteņus.

Viens no neveiksminiekiem bija Sebastjans Lēbs, kurš pamanījās pārsist trīs riepas. ''Svētdienas ātrumposms bija viens no smagākajiem, kādu jebkad esmu veicis Dakaras rallijā. Pirmo riepu pārsitām ātrā sekcijā, pēc kā sekoja otra un trešā pārsistā riepa. Biju spiests samazināt ātrumu, taču zināju, ka aiz mums nav tālu komandas biedrs Nani Roma, gadījumā, ja pārsitam vēl kādu riepu. Mašīna bija laba, nebija nekādu problēmu. Līdz ar to kopumā diena jāuzskata par pozitīvu. Zaudēt 24 minūtes, ņemot vērā, kādas mums bija problēmas, nav slikti,'' saka Sebastjans Lēbs.

Līderis Stefans Peteransels atzina, ka pirmdiena būs smaga diena, jo viņam trasē būs jādodas pirmajam. Sportists atzina, ka otrais posms būs vēl vairāk strādājams ar navigāciju, tāpēc uzvara pirmajā posmā nav bijusi franču braucēja plānā.


Foto: A.S.O. / Horacio Cabilla

Smago automašīnu klasē ātrākais bija Dmitrijs Sotņikovs no Kamaz komandas. Krievu braucējs pēc finiša atzina, ka ''Diena nebija viegla. Ļoti daudz vajadzēja braukt putekļos starp mašīnām, bagijiem un kokiem. Par laimi, brīnumainā kārtā nepārbraucām nevienam pāri. Bija ļoti bīstami startēt aiz visas karavānas. Labi, ka smagā automašīna ir augstāka un mums bija labāka redzamība.''

Jāpiebilst, ka pirmdien pirmās 12 vieglās automašīnas trasē dosies ik pēc trīs minūšu pauzes, bet tālāk sekos īsts rasols. Ja nākamie 17 spēkrati dosies ik pēc minūtes pauzes, tad tālāk vieglie, smagie un SSV bagiji trasē dosies ik pēc 30 sekundēm, kas nozīmē, ka šiem braucējiem tehniskajā posmā būs jācīnās ne tikai ar navigāciju, bet arī ar lieliem putekļiem. Starp šiem braucējiem būs arī Vaidotas Žala, kuram servisa parkā izdevās novērst tehnisko defektu.
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png