profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

'Maģiskais rallijkross' Zviedrijā uzņems pasaules rallija un rallijkrosa zvaigznes

Go4speed 29.06.2020 - 23:15 'Maģiskais rallijkross' Zviedrijā uzņems pasaules rallija un rallijkrosa zvaigznes
Niklasa Gronholma automašīnas jaunais dizains. Foto: www.facebook.com/NiclasGronholm68/

Šīs nedēļas beigās Zviedrijā, slavenajā Holjes trasē, norisināsies RallyX Nordic sacensību 1. un 2.posms. Līdz šim pirmajās jūlija brīvdienās šajā trasē norisinājās pasaules rallijkrosa čempionāta posms, kas tiek dēvēts par ''Maģiskajām brīvdienām''. Šogad koronavīrusa dēļ pasaules RX posms jūlija sākumā Zviedrijā nenotiks (tas notiks augustā), taču tā vietā norisināsies ''RallyX Nordic'' sacensības, kuras droši var dēvēt par ''Maģisko rallijkrosu''.

Šajās sacensībās būs vairākas ieskaites klases, kur galvenā, protams, būs Supercar klase, kur spēkratu jauda sasniedz 600 Zs. Šajā klasē šajās brīvdienās uz starta izies tādi braucēji kā Olivers Solbergs (2018.gadā izcīnīja čempiontitulu RX Nordic Supercar klasē), divkārtējais Pasaules RX čempions Johans Kristofersons, Niklass Gronholms, Robins Larsons, Olivers Eriksons, Pontus Tīdemans u.c.


Tīdemana un H.Solberga automašīnas

Šogad sacensībās būs arī atsevišķa Leģendu klase, kurā startēs tādi vīri kā Markuss Gronholms, Pers Eklunds, Andreas Eriksons, Stigs-Olovs Valtfridsons un Hennings Solbergs.

''Tā nav atgriešanās - savai ģimenei apsolīju, ka pārtraukšu piedalīties sacīkstēs regulāri, bet kā vienreizējas sacensības, kurās būs ātras mašīnas, lieliski braucēji - tas būs jautri. Būs interesanti salīdzināt manus apļa laikus ar Niklasu. Esmu pārliecināts, ka viņš man sagādās grūtības un man būs grūti viņu noķert,'' saka Markuss Gronholms.

Noteikti būs interesanti pasekot kroskartu klasei, kur ar jaudīgiem kroskartiem startēs WRC pilots Tjerī Noivils un Timijs Hansens.


Noivila bagijs

Atgādināsim, ka šīs sacensības parasti ir maģiskas ne tikai ar dalībniekiem un cīņām trasē, bet arī ar trakajām ballītēm, kas notiek vairāku kilometru garumā blakus trasei. Diemžēl šogad būs jāiztiek bez šī festivāla, jo Covid-19 pandēmijas dēļ skatītāji šo posmu klātienē redzēt nevarēs. To varēs darīt internetā par papildus samaksu.

Ņemot vērā, ka šajā trasē tiks aizvadīti divi posmi, sacensību starts ar pirmajiem treniņiem paredzēts 1.jūlijā, bet noslēgsies tās 5.jūlijā.

Dalībnieki:
Supercar
Johan Kristoffersson  
Volkswagen Polo
Robin Larsson Audi S1
Oliver Solberg Citroën DS3
Oliver Eriksson Ford Fiesta
Enzo Ide Audi S1
Fraser McConnell Ford Fiesta
Pontus Tidemand Volkswagen Polo
Niclas Grönholm Hyundai i20

Legends
Marcus Grönholm Hyundai i20
Per Eklund Volkswagen Beetle
Andréas Eriksson Ford Fiesta
Stig-Olov Walfridson 
Renault Clio
Henning Solberg Volkswagen Polo

Supercar Lites
Linus Östlund Supercar Lites
Jesse Kallio Supercar Lites
Simon Olofsson Supercar Lites
Martin Enlund Supercar Lites
Henrik Krogstad Supercar Lites
Jimmie Walfridson 
Supercar Lites
Niklas Aneklev Supercar Lites
Dan Skočdopole Supercar Lites

CrossCar
Thierry Neuville TN5
Jimmie Österberg 
Speedcar
Julle Ljungdahl Speedcar
Timmy Hansen TN5
Isac Egonsson Speedcar
Isak Reiersen YMS
Timmy Enlund EDGE
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png