profile
register
facebook
youtube
twitter instagram
baneris-aix-2-5445-4514-2008.gif

Roberts Vītols britu leģendas paspārnē startēs Lielbritānijas rallijkrosa čempionātā

Go4speed 26.06.2020 - 07:25 Roberts Vītols britu leģendas paspārnē startēs Lielbritānijas rallijkrosa čempionātā
Foto: Toms Paipals Photography

Latvijas rallijkrosa braucējs Roberts Vītols šogad aizvadīs sezonu Lielbritānijas rallijkrosa čempionāta Super 1600 klasē, ciešā britu rallijkrosa leģendas Peta Dorana uzraudzībā. Vītols startēs ar savu līdzšinējo Peugeot 206 automašīnu, ar kuru pērn kļuva par Latvijas čempionu Super 1600 klasē.

Provento Racing komandas braucējs jau pērn startēja Lielbritānijas čempionātā, gūstot bronzas medaļu Junior klasē. Šajā ieskaitē sportisti cīnījās ar vienādi sagatavotām Suzuki Swift automašīnām, kuras piegādā čempionātā startējošās komandas. Starts Super 1600 klasē būs ievērojams solis uz augšu, jo klases automašīnas ir ievērojami ātrākas un jaudīgākas. Roberts startēs ar savu līdz šim izmantoto Peugeot automašīnu, kuru sagatavo Provento Racing komanda.

Šogad Lielbritānijas čempionāts tiek prezentēts kā Piecu Nāciju kausa izcīņa. Par seriāla galveno rīkotāju kļuvis Pets Dorans. Četrkārtējais Lielbritānijas rallijkrosa čempions un 1992. gada Eiropas rallijkrosa vicečempions D-2 klasē ir arī Lielbritānijas slavenākās rallijkrosa trases Lidenhilā saimnieks, bet ģimenes uzvārdu atraktīvi prezentē Peta vecākais dēls Liems Dorans – šā brīža slavenākais Lielbritānijas pārstāvis pasaules rallijkrosa čempionātā.


Foto: Toms Paipals Photography

Pets Dorans, augstu novērtējis Vītola startu pērn Junior klasē, izteica piedāvājumu šogad startēt Lielbritānijas čempionātā, piedāvājot savu palīdzību Roberta karjeras attīstībā gan Lielbritānijā, gan ārpus tās.

''Šajā garajā starpsezonā ar komandu ilgi apsvērām versijas par mūsu tālākajiem soļiem pēc pērn izcīnītā Latvijas čempiona titula un Lielbritānijas čempionāta bronzas,” skaidro Roberts Vītols. “Dorans mums izteica divus piedāvājumus, no kuriem viens bija šis – mūsu Super 1600 klases auto Lielbritānijas čempionātā - Piecu Nāciju kausā. Kad pērn uzsākām startu britu čempionātā, mērķis bija caur šīs valsts motoru sporta tradīcijām un iespējām meklēt karjeras attīstības ceļus. Tas zināmā mērā ir izdevies, jo Dorana uzmanība ir lielisks mūsu spēju novērtējums, un tas var atvērt arvien jaunas karjeras durvis. Neapšaubāmi, starts Super 1600 klasē ir liels solis uz priekšu salīdzinājumā ar Junior klasi, gan sportiskā, gan atpazīstamības ziņā. Paldies manai ģimenei, ar kuru kopā mēs speram šos soļus, tāpat paldies Petam Doranam par uzticību, es to nedrīkstu pievilt! Un, neskatoties uz to, ka vairs nebraucu Peter Gwynne Motorsport sastāvā, kur cīnījos pērn, komanda mani atbalsta un rūpējas par manu dalību Lielbritānijā – paldies!”

Lielbritānijas čempionāta nodēvēšana par Piecu Nāciju kausu ir atpazīstamību veicinošs elements, ko pieņēmusi jaunā čempionāta vadība. Nosaukumā ietverts sacensību norises formāts, izceļot sāncensību starp Apvienotās Karalistes valstīm Velsu, Skotiju, Angliju un Ziemeļīriju, kā arī Nīderlandi. Tiesa, Nīderlandes iesaistīšanās čempionātā šogad vīrusa pandēmijas dēļ nenotiek.


Foto: Toms Paipals Photography

“Esam uzsākuši sagatavošanās darbus gaidāmajai sezonai,” saka Roberts. “Lielbritānijas čempionāts sastāvēs no septiņiem posmiem, kuri notiks četrās nedēļas nogalēs. Sezona sāksies ar pirmo posmu 30.-31. augustā Lidenhilā (Anglija), kam sekos trīs posmi ar dubultu ieskaiti Nokhilā (Skotija), Pembrijā (Velsa) un Mondello Park (Ziemeļīrija). Līdz tam gaidāmi pirmie izmēģinājumi jūlija vidū, bet augustā preses diena, kuras laikā būs iespēja ar sevi iepazīstināt mediju pārstāvjus.”

Starts Lielbritānijas Super 1600 klasē no komandas prasīs jaunu pieeju tehnikas sagatavošanas un loģistikas stratēģijā. Provento Racing menedžeris Uģis Vītols skaidro: “Šis ir interesants izaicinājums, taču to nedrīkstējām nepieņemt. Šobrīd jāplāno mūsu ceļošana uz sacensībām. Pērn varējām uz katru posmu doties ar pārlidojumiem, jo sacensību automašīna atradās Lielbritānijas komandas darbnīcā, ik reizi sagatavota sacensībām. Šobrīd plānojam tehnikas nogādi Lielbritānijā, tās iespējamo uzglabāšanu tur starp sacensībām, remonta veidus un iespējas. Esam pasūtījuši arī papildu nopietnākos mezglus lielu defektu gadījumā – jauns, interesants sacensību formāts! Mūs jau šobrīd ļoti atbalsta Pets Dorans, vairākkārt sazvanoties esam guvuši nepieciešamo informāciju par gaidāmo sezonu. Viņš mums ir nozīmējis Super 1600 klases atbildīgo speciālistu, kurš strādā ar mums, tas ļoti palīdz un parāda lielisko attieksmi. Metamies izaicinājumā!”

Informāciju sagatavoja:
Viesturs Saukāns
Komentāri
Pašlaik komentāru nav!
Autorizējies vai reģistrējies, lai komentētu
Partneri:
aix-copy-2837-1940.png motul-partner-3110.png nrs-4325.png batcc-0816.png ar-4809.png vagi-2128.png srt-5914.png bmp2-1740.png